Полуницю не варю, не стерилізую і не заморожую: знайшла інший спосіб зберегти ягоди свіжими якомога довше

Полуницю на зиму можна заготувати без варки, заморожування та стерилізації. Ягоди краще брати не дуже великі. У такому разі вони залишаться цілими й будуть набагато смачнішими.

Вам знадобиться:

  • 1 кг полуниці;
  • 1 кг цукру.
Живе варення з полуниці й цукру

Полуницю висипте у велику миску, поставте під кран із водою і ретельно вимийте. Перекладіть на друшляк і дочекайтеся, допоки зійде зайва волога. Відірвіть хвостики у ягід.

Викладайте полуницю у миску шарами й пересипайте цукром. На кілограм полуниці має піти 800 г цукру. Решту поки залиште. Струсніть миску, щоб цукор із ягодами перемішався. Накрийте кришкою й залиште на 3-4 години. Час від часу перемішуйте полуницю, щоб цукор розтанув.

Живе варення з полуниці й цукру

Тим часом півлітрові баночки наповніть водою десь по 100 мл і поставте у мікрохвильову піч на 3-4 хвилини. Після стерилізації воду з банок злийте, а слоїки переверніть на рушник.

Полуниця має пустити сік й стати пружною, цукор розчинитися. Стерильним половником накладайте ягоди разом із рідиною у банки по плечики. Цукор, що залишився, розподіліть зверху по слоїках. Вийде по 2 столові ложки.

Живе варення з полуниці й цукру

Закрутіть слоїки простерилізованими кришками. Зберігайте полуничну заготівлю у прохолодному місці. Таке варення можна назвати “живим”, адже ягоди не піддаються кулінарній обробці, а залишаються свіжими.

Живе варення з полуниці й цукру

Кому видається, що цукру в полуниці занадто багато, доведеться шукати інші шляхи зберігання сезонних ягід. Наприклад, перемолоти блендером свіжу полуницю, додати зовсім трішки цукру, розкласти по пластикових контейнерах і відправити до морозильної камери.

Коли дістанете, можете ласувати прямо у замороженому вигляді, неначе фруктовим морозивом. Та якщо немає великої морозильної камери, доведеться шукати інші шляхи зберігання полуниці у свіжому вигляді. Наприклад, як описаний вище.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?