На вечерю без заморочок готую медальйони з хеку: 5 хвилин на приготування кляру і 5 хвилин на смаження

Якщо треба швидко приготувати вечерю, підійдуть медальйони з хека. Кружальця риби просто опускаєте в кляр і перекладаєте на сковорідку. Щойно з'явиться золотава скоринка, наїдок готовий.

Вам знадобиться:

  • 600 г медальйонів із хека;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 0,5 ч.лож. часникового порошку;
  • 1 дрібка солі.

Для кляру:

  • 1 велике яйце;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 ст.лож. з гіркою борошна.
Медальйони з хека у майонезному клярі

Медальйони з хека купуйте у спресованому вигляді. У такої риби відсутня шкіра й кісточки. Є лише рибне філе. Коли зберетеся готувати, розморозьте й викладіть на тарілку. З обох боків збризніть лимонним соком, присипте спеціями та сухим часником. Залиште маринуватися протягом пів години.

Медальйони з хека у майонезному клярі

Тим часом приготуйте кляр. Яйце вбийте в мисочку. Додайте майонез і збийте виделкою до однорідності. Якщо у вас маленькі яйця, то краще візьміть відразу два. Додайте борошно і ще раз ретельно перемішайте. Щоб запобігти появі грудочок, борошно попередньо просійте крізь сито.

Медальйони з хека у майонезному клярі

Кожний рибний медальйон вмочайте у кляр з обох боків. Пательню розігрійте на середньому вогні. Влийте олію. Коли жир достатньо прогріється, викладайте медальйони. Обсмажуйте близько 5 хвилин. Коли з’явиться золотава скоринка, переверніть шматочки.

Медальйони з хека у майонезному клярі

Смажте ще 5 хвилин, але вже під закритою кришкою. Готові медальйони викладайте на тарілку й прикрашайте свіжою зеленню. Тепер можна кликати домашніх до столу, влаштувавши справжній рибний день.

Замість майонезу для заправки можете використовувати сметану або натуральний йогурт без добавок. Або повністю заміняйте майонез, або змішуйте у пропорції 50 на 50. Таким чином удасться суттєво зменшити калорійність вечері.

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".