Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Полуничне варення на зиму можна приготувати по особливому. Для цього вам знадобиться… пательня. Ягоди полуниці необхідно смажити на сковороді і в такий спосіб вони залишаться повністю цілими, не розваряться і наповнять оселю чарівним ароматом.
Інгредіϵнти для приготування полуничного варення з цілими ягодами на зиму:

  • полуниця: 1 кг;
  • цукор: 1 кг;
  • вода: 2 ст. л.;
  • лимонна кислота: 1/3 ст. л.

Покрокова інструкція з приготування варення із цілої полуниці

Варення з полуниці на зиму
Варення з полуниці на зиму

Крок № 1. Полуницю треба добре промити під водою. В пательню треба налити воду і одразу обсмажити полуницю. Коли ягоди випустять сік — їх продовжують обсмажувати на пательні протягом 5-8 хвилин на середньому вогні.

Крок № 2. Додати у варення цукор і лимонну кислоту. З моменту закипання варити ще протягом 5 хвилин. Зняти пінку з варення за допомогою ложки.

Крок № 3. Зняти варення з вогню. Поки зимовий десерт буде охолоджуватися — його 2-3 рази перемішують. Це дозволить пінці, яка накопичилась на поверхні полуничного варення — розчинилася.

Крок № 4. Коли варення повністю охолоне — його треба розлити по стерилізованих банках, зверху накрити кришками та зберігати протягом всіϵї зими.

Полуничне варення з цілими ягодами виходить неймовірно смачним. Але ϵ ще декілька важливих критеріїв, які впливають на якість десерту. В першу чергу варто правильно обрати на базарі свіжу полуницю. Треба звернути увагу на колір плоду і аромат ягід.

Бажано подивитись на те, наскільки легко відриваються хвостики. Якщо занадто легко — то полуниця вже переспіла і цілою під час варіння на пательні точно не залишиться.

Плоди полуниці з недоспілими частинами та плямами теж не варто обирати для приготування варення. Взагалі після збору з грядок полуницю зберігають у холодильнику не довше, ніж 2-3 дні.

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.