Цей смачний манник підійде навіть веганам: без тваринного жиру, натомість з неймовірним присмаком шоколаду

Якщо потрібен смаколик без тваринних жирів, спробуйте цей рецепт. Шоколадний манник на вівсяному молоці готується дуже просто, а смачний настільки, неначе готувався на вершках.

Вам знадобиться:

  • 250 мл вівсяного молока;
  • 200 г манної крупи;
  • 180 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл олії;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож. ваніліну.
Шоколадний манник без тваринного жиру

Щоб приготувати пишний шоколадний манник, вівсяне молоко має бути кімнатної температури. Тому дістаньте з холодильника завчасно. Можете брати звичайне або шоколадне чи ванільне.

Шоколадний манник без тваринного жиру

У глибоку миску всипте манку й цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою. Влийте вівсяне молоко й олію. Перемішайте вінчиком, щоб не було жодної грудочки. Залиште на 40 хвилин на столі, щоб манна крупа набубнявіла.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Борошно змішайте з розпушувачем, какао та ваніліном. Просійте й додайте у манну суміш. Ретельно перемішайте тісто до однорідності. Дайте йому постояти ще 10 хвилин. Тим часом наріжте ножем шоколад.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Якщо у вас силіконова форма для кексу, змащувати її не потрібно. Якщо інша, то змастіть олією. Вилийте тісто. Зверху притрусіть шматочками шоколаду. Випікайте шоколадний манник у духовці, розігрітій до 180 градусів. На це піде приблизно 40 хвилин. Духовку увімкніть за 15 хвилин до того, як поставите випічку, щоб розігрілася.

Шоколад трішки розплавиться у духовій шафі, але свою форму втримає. Тому матиме ідеальний вигляд. Перекладіть випічку з форми на блюдо й подавайте до столу. За бажанням, можете присипати цукровою пудрою. Такий шоколадний манник можна сміливо вживати в піст або частувати ним людей, що дотримуються вегетаріанства.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.