Цей смачний манник підійде навіть веганам: без тваринного жиру, натомість з неймовірним присмаком шоколаду

Якщо потрібен смаколик без тваринних жирів, спробуйте цей рецепт. Шоколадний манник на вівсяному молоці готується дуже просто, а смачний настільки, неначе готувався на вершках.

Вам знадобиться:

  • 250 мл вівсяного молока;
  • 200 г манної крупи;
  • 180 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл олії;
  • 30 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 0,25 ч.лож. ваніліну.
Шоколадний манник без тваринного жиру

Щоб приготувати пишний шоколадний манник, вівсяне молоко має бути кімнатної температури. Тому дістаньте з холодильника завчасно. Можете брати звичайне або шоколадне чи ванільне.

Шоколадний манник без тваринного жиру

У глибоку миску всипте манку й цукор. Перемішайте інгредієнти ложкою. Влийте вівсяне молоко й олію. Перемішайте вінчиком, щоб не було жодної грудочки. Залиште на 40 хвилин на столі, щоб манна крупа набубнявіла.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Борошно змішайте з розпушувачем, какао та ваніліном. Просійте й додайте у манну суміш. Ретельно перемішайте тісто до однорідності. Дайте йому постояти ще 10 хвилин. Тим часом наріжте ножем шоколад.

Шоколадний манник без тваринного жиру

Якщо у вас силіконова форма для кексу, змащувати її не потрібно. Якщо інша, то змастіть олією. Вилийте тісто. Зверху притрусіть шматочками шоколаду. Випікайте шоколадний манник у духовці, розігрітій до 180 градусів. На це піде приблизно 40 хвилин. Духовку увімкніть за 15 хвилин до того, як поставите випічку, щоб розігрілася.

Шоколад трішки розплавиться у духовій шафі, але свою форму втримає. Тому матиме ідеальний вигляд. Перекладіть випічку з форми на блюдо й подавайте до столу. За бажанням, можете присипати цукровою пудрою. Такий шоколадний манник можна сміливо вживати в піст або частувати ним людей, що дотримуються вегетаріанства.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?