Салат наче й звичайний, а от подача доволі цікава: роблю з чипсів квітку хризантеми – гості просто шаленіють

На святковому столі цей салат матиме доволі ефектний вигляд. При цьому готується "Хризантема" дуже просто. Коли опануєте, таким же чином можете прикрашати будь-яку закуску.

Вам знадобиться:

  • 350 г копченої курки;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 150 г шампіньйонів;
  • 4 великих яйця;
  • 3 ст.лож. майонезу.

Для прикраси:

  • 50 г картопляних чипсів;
  • 4 гілочки петрушки.
Салат Хризантема з пелюстками з чипсів

Салат “Хризантема” з чипсами можна готувати не лише з курячою грудкою, але й взяти стегенця чи гомілки. Тільки треба вирізати кісточки та зняти шкуринку. Якщо у вас яйця невеликі, візьміть 5-6 штук. Так буде набагато смачніше.

Салат Хризантема з пелюстками з чипсів

Шампіньйони дістаньте з банки й дайте їм підсохнути. Наріжте гриби на тонкі пластини. Якщо у вас свіжі гриби, то підсмажте їх з цибулькою на пательні до золотавого кольору. Консервовану кукурудзу відкиньте на сито й теж трішки просушіть.

Яйця відваріть, щоб стали крутими. На це треба 10 хвилин після закипання. Коли прохолонуть, відділіть жовтки від білків. Білки натріть на середній тертушці. А жовтки поки відкладіть – натрете їх прямо зверху на салат, а то можуть зім’ятися.

Салат Хризантема з пелюстками з чипсів

Візьміть блюдо. На низ викладіть копчену курку, нарізану на кубики. Змастіть легенько майонезом з кондитерського мішка з обрізаним кінчиком. Потім викладіть шампіньйони. Теж нанесіть сіточку з майонезу.

Далі має йти кукурудза. Легенько притисніть зерна руками, щоб не розсипалися. Полийте майонезом. Тепер настала черга яєчних білків із майонезом. Зверху натріть жовтки на дрібній тертушці. Тепер уже майонез не знадобиться.

Салат Хризантема з пелюстками з чипсів

Поставте салат на годину в холодильник. Якщо хочете, щоб пелюсточки були з червоним окрайчиком, обмокніть чипси в мелену паприку. Втикати їх у салат по краях слід лише безпосередньо перед подачею. Бо в іншому разі чипси розмокнуть і виглядатимуть неестетично.

Нижні пелюстки зробіть звичайні, а зверху викладіть підфарбовані паприкою. Вийде неначе справжня квітка хризантеми. Прикрасьте свій кулінарний витвір подрібненою зеленню петрушки.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?