Копчену скумбрію у магазині не купую, а готую сама: виходить настільки смачно, що чоловік просить щодня

Копчену скумбрію більше купувати не доведеться. Якщо застосувати рідкий дим та духову шафу, вийде дуже смачна рибка на вечерю чи на закуску. Виходить немов гарячого копчення.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 2 ст.лож. рідкого диму;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка сухих спецій для риби;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Копчена скумбрія у духовці

Копчену скумбрію робитимемо з рідким димом. Риба має бути щільна, бо з м’якої вийде не смачно. Заморожені тушки дістаньте з морозилки й залиште розморожуватися в холодильнику.

Скумбрію вимийте, позбавте нутрощів. Найзручніше це робити у підмороженої рибини. Тож якщо риба свіжа, покладіть на 30 хвилин у морозилку. Якщо заморожена, дочекайтеся, коли трішки підтане, почистьте й поверніть у холодильник, щоб відтанула повністю.

Копчена скумбрія у духовці

Духовку увімкніть завчасно, щоб прогрівалася. Виставте на 200 градусів. В мисочці змішайте цукор, сіль, спеції для риби, чорний мелений перець. Натріть скумбрію з середини отриманою сумішшю.

Копчена скумбрія у духовці

Перекладіть рибинки в рукав для запікання. Кожну скумбрію полийте рідким димом з середини й ззовні. Міцно зав’яжіть рукав з обох боків. Викладіть на деко. Переставте до розігрітої духовки. Виставте час – 20 хвилин.

Копчена скумбрія у духовці

Після цього духовку вимкніть, а скумбрію не витягайте ще 10 хвилин. Перевертати рибу не можна, бо вона дуже ніжна й може розвалитися на шматочки. Дістаньте деко з духовки, розріжте рукав. Залиште у такому вигляді, щоб холонуло.

Після цього акуратно дістаньте скумбрію. Наріжте на порційні шматочки й подавайте до столу. Якщо риба залишиться після обіду, складіть у пластиковий контейнер із кришкою чи в пакет для заморожування й відправте до морозилки.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.