Копчену скумбрію у магазині не купую, а готую сама: виходить настільки смачно, що чоловік просить щодня

Копчену скумбрію більше купувати не доведеться. Якщо застосувати рідкий дим та духову шафу, вийде дуже смачна рибка на вечерю чи на закуску. Виходить немов гарячого копчення.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 2 ст.лож. рідкого диму;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка сухих спецій для риби;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Копчена скумбрія у духовці

Копчену скумбрію робитимемо з рідким димом. Риба має бути щільна, бо з м’якої вийде не смачно. Заморожені тушки дістаньте з морозилки й залиште розморожуватися в холодильнику.

Скумбрію вимийте, позбавте нутрощів. Найзручніше це робити у підмороженої рибини. Тож якщо риба свіжа, покладіть на 30 хвилин у морозилку. Якщо заморожена, дочекайтеся, коли трішки підтане, почистьте й поверніть у холодильник, щоб відтанула повністю.

Копчена скумбрія у духовці

Духовку увімкніть завчасно, щоб прогрівалася. Виставте на 200 градусів. В мисочці змішайте цукор, сіль, спеції для риби, чорний мелений перець. Натріть скумбрію з середини отриманою сумішшю.

Копчена скумбрія у духовці

Перекладіть рибинки в рукав для запікання. Кожну скумбрію полийте рідким димом з середини й ззовні. Міцно зав’яжіть рукав з обох боків. Викладіть на деко. Переставте до розігрітої духовки. Виставте час – 20 хвилин.

Копчена скумбрія у духовці

Після цього духовку вимкніть, а скумбрію не витягайте ще 10 хвилин. Перевертати рибу не можна, бо вона дуже ніжна й може розвалитися на шматочки. Дістаньте деко з духовки, розріжте рукав. Залиште у такому вигляді, щоб холонуло.

Після цього акуратно дістаньте скумбрію. Наріжте на порційні шматочки й подавайте до столу. Якщо риба залишиться після обіду, складіть у пластиковий контейнер із кришкою чи в пакет для заморожування й відправте до морозилки.

Нові статті

Схожі статті

Різдвяний піст-2024: точна дата початку за новим церковним календарем, меню по днях, традиції

Різдвяний піст – одна з найважливіших подій в церковному календарі. В 2024 році він у відповідності з новим стилем розпочнеться раніше. Коли точна дата початку – читайте в матеріалі "Одного Факту".

Співав на Майдані з Пономарьовим, писав пісні для Полякової: Що стало із зіркою 2000-х Олександром Воєвуцьким

Олександр Воєвуцький – український співак та музикант, який свого часу став переможцем одразу в двох музичних проєктах: "Шанс" та "Караоке на Майдані". Чим займається артист зараз і де знаходиться?

Коли саджати озимий часник в 2024 році: сприятливі дні в жовтні за Місячним календарем – врожай буде міцним

Посадка озимого часнику в 2024 році у відповідності з порадами Місячного календаря допоможе отримати міцний та здоровий врожай. Ось які дні в жовтні найбільш сприятливі для цього.

“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.