Подруга навчила робити віденське печиво: це справжня мозаїка з різноколірного варення – подобається всім

Напевно, ви щось чули про відоме віденське печиво. Тепер є можливість приготувати подібне частування вдома. Тільки підготуйте 3 види варення різного кольору, щоб вийшла мозаїка.

Вам знадобиться:

  • 500 г борошна;
  • 220 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 120 г абрикосового варення;
  • 120 г вишневого варення;
  • 120 г варення з ківі.
Віденське печиво з 3 видами варення

Щоб вразити домашніх віденським печивом, не обов’язково брати варення, вказане в рецепті. Але всі три види мають бути різного кольору, наприклад, – жовтого, червоного, зеленого.

Борошно просійте, попередньо змішавши з сіллю та розпушувачем. Вершкове масло розтопіть у сотейнику на повільному вогні. Допоки воно гаряче, додайте цукор і ретельно розмішайте, щоб усі кристалики розчинилися.

Віденське печиво з 3 видами варення

Зачекайте, допоки масло дійде до кімнатної температури, щоб яйця не згорнулися. Лише після цього вбийте яйця та збийте вінчиком до повної однорідності. Сюди ж додайте борошняну суміш.

Замісіть пісочне тісто дуже швидко. Воно має бути еластичним. Якщо видається, що масла забагато, всипте ще трішки борошна. Розділіть готове тісто на дві частини – третину й дві третини.

Віденське печиво з 3 видами варення

Маленький шматочок загорніть у харчову плівку й відправте до морозилки на 20 хвилин. Решту тіста розкачайте скалкою. Викладіть на вкрите пергаментом деко. Сформуйте невеликі бортики, щоб варення не просочилося.

Звісно, можна взяти лише варення одного кольору, але якщо застосуєте відразу три, буде набагато яскравіше. Викладіть кожен колір, зробивши мозаїку. Можете накладати смужками чи придумавши певний візерунок.

Віденське печиво з 3 видами варення

Найлегше просто зробити плями з варення різних кольорів у довільному порядку. Дістаньте тісто з морозилки й натріть на тертушці з великими отворами. Розподіліть його у місцях між плямами варення.

Поставте у духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте близько 40 хвилин. Коли пісочний корж повністю прохолоне, наріжте його на шматочки й подавайте віденське печиво до столу.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.