Мега-шоколадна паста за 10 хвилин: ця домашня нутелла на десерт за цим рецептом вийде смачнішою за магазинну

Нутелла — шоколадна паста з лісовими горішками, какао та молоком, яка до смаку і дітям, і дорослим. В магазині вона коштуϵ дорого. Тому краще готувати її вдома. "Один Факт" наводить рецепт десерту.

Шоколадна паста під назвою “Нутелла” знайома багатьом дітям та дорослим. Зазвичай її купують в магазині, але там вона коштуϵ не дешево. Тому деякі з господинь готують шоколадний десерт самостійно, в домашніх умовах.

Зробити “Нутеллу” можна вдома всього за 10 хвилин. Для цього знадобляться наступні інгредіϵнти:

  • какао: 30 г;
  • смажений фундук: 300 г;
  • молоко коровʼяче: 200-300 мл;
  • цукрова пудра: 20-30 г;
  • щіпка солі;
  • рослинна олія: 10 мл

Далі “Один Факт” наводить покрокову інструкцію з приготування “Нутелли” в домашніх умовах

Найкращий рецепт приготування шоколадної пасти Nutella вдома
Найкращий рецепт приготування шоколадної пасти Nutella вдома

Крок № 1. Покладіть фундук до блендеру та подрібніть, щоб горіхи набули гладенької консистенції. На це зазвичай йде від 5 до 10 хвилин – залежно від моделі блендера.

Крок № 2. Коли фундук за своϵю консистенціϵю стане схожим на пасту — до нього додають какао, сіль, цукрову пудру, масло і невелику кількість молока. Сімуш продовжують збивати, допоки вона не стане повністю однорідною.

Крок № 3. В міру збивання маса почне густішати. В неї поступово вливають рештки молока, яке ще залишилося.

Щоб приготувати Нутеллу - усі складові збивають у блендері
Щоб приготувати Нутеллу – усі складові збивають у блендері

Крок № 4. Коли шоколадна паста буде повністю готовою — її переливають в окрему баночку та ставлять до холодильнику на зберігання. Вона точно вийде більш смачною і бюджетною, аніж магазинна.

В холодильнику шоколадна “Нутелла” стане більш густішою. Оскільки в її складі ϵ молоко – то зберігати її навіть в холодильнику дозволено не більш, ніж 4 доби.

Рецепт приготування найсмачнішої шоколадної пасти в домашніх умовах за 10 хвилин
Рецепт приготування найсмачнішої шоколадної пасти Nutella в домашніх умовах за 10 хвилин

Знаменита шоколадна паста “Nutella” — найсмачніший десерт, який люблять і дорослі, і діти. Її виробництвом займаються різноманітні фірми, а в їжу пасту вживають в самостійному вигляді або ж намазуючи її на хліб чи здобні булочки. З 2007 року у всьому світі 5 лютого відзначають День шоколадної пасти. Щороку тільки на території одніϵї Італії виготовляють до 179 тисяч тон шоколадного десерту “Nutella”.

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.