За 10 хв готую Равлик, ще 40 випікаю: рецепт цієї здоби просять усі, кому вдалося скуштувати шматочок пирога

Пиріг Равлик приготувати просто, оскільки використовується готове листкове тісто. Випічка виходить хрумка і чимось нагадує французьку. Тож можна відкусити шматочок й уявити себе в паризькому кафе.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • 20 г мигдальних пелюсток.

Для начинки:

  • 300 г вишень без кісточок;
  • 50 г цукру;
  • 30 г крохмалю.
Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Пиріг Равлик краще готувати з бездріжджового листкового тіста, тоді він вийде легким і розсипчастим. Вишню вимийте, видаліть кісточки. Сік, що при цьому виділиться, злийте. Вже без кісточок і рідини у вас має вийти 300 г ягід.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Листкове тісто беріть те, що скручене рулетом. Його довжина якраз підійде. Трішки розкачайте його в одному напрямку, збільшуючи ширину. Робочу поверхню попередньо присипте борошном. Має вийти правильний прямокутник.

Наріжте тісто на смужки завширшки 5 см. Робіть це звичайним ножем або круглим для піци. Крізь сито присипте тісто крохмалем. Таким чином сік, що виділятиметься з вишень, не витікатиме.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

На смужки викладіть ягоди. Зверху присипте цукром. Краї тіста защепіть. У вас мають вийти ковбаски, начинені вишнями. Форму 26 см у діаметрі вистеліть пергаментним папером.

Викладайте ковбаски по спіралі, з’єднуючи краї між собою, щоб вишневий сік не витікав. Присипте мигдальними пелюстками. Якщо таких прикрас немає, проігноруйте цей пункт. З залишків тіста сформуйте кульки й викладіть зверху Равлика.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Поставте форму в духовку, яка має бути розігріта до 180 градусів (увімкніть її за 10 хвилин до початку приготування). Випікайте близько 40 хвилин.

Готового Равлика дістаньте з форми, перекладіть на блюдо. Присипте цукровою пудрою. Наріжте на шматочки й подавайте до чаю чи кави. За бажанням, прикрасьте кулькою ванільного морозива.

Нові статті

Схожі статті

“В Інтернеті він ще досі живий”: 68-річна Наталія Сумська показала першого чоловіка, від якого має доньку

Наталія Сумська пригадала свій перший шлюб, який був понад 30 років тому з Ігорем Мамаєм та в результаті якого народилась донька: як виглядав чоловік акторки?

Стало відомо, чому молоко скисає за лічені години від літніх гроз: “Навіть в холодильнику”

Науковці і дослідники довели, що під час грози молоко скисає набагато швидше навіть у холодильнику. Чому саме це відбувається і як грози впливають на стан продукту — "Один Факт" розповість далі.

“Я про це насправді не думала”: 37-річна Каменських зізналась, чи зраджували їй – Потап тут ні до чого

Настя Каменських вперше спростувала чутки щодо невірності з боку чоловіків до неї: що відомо та як було все насправді? Подробиці особистого життя.

Як ФОПу отримати відстрочку від мобілізації: експертна думка + 5 кроків, що для цього потрібно зробити

З'явилась нова категорія осіб, які можуть отримати бронь від мобілізації - це ФОПи: кого саме це стосується та що для цього потрібно зробити. Подробиці.