За 10 хв готую Равлик, ще 40 випікаю: рецепт цієї здоби просять усі, кому вдалося скуштувати шматочок пирога

Пиріг Равлик приготувати просто, оскільки використовується готове листкове тісто. Випічка виходить хрумка і чимось нагадує французьку. Тож можна відкусити шматочок й уявити себе в паризькому кафе.

Вам знадобиться:

  • 500 г листкового бездріжджового тіста;
  • 20 г мигдальних пелюсток.

Для начинки:

  • 300 г вишень без кісточок;
  • 50 г цукру;
  • 30 г крохмалю.
Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Пиріг Равлик краще готувати з бездріжджового листкового тіста, тоді він вийде легким і розсипчастим. Вишню вимийте, видаліть кісточки. Сік, що при цьому виділиться, злийте. Вже без кісточок і рідини у вас має вийти 300 г ягід.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Листкове тісто беріть те, що скручене рулетом. Його довжина якраз підійде. Трішки розкачайте його в одному напрямку, збільшуючи ширину. Робочу поверхню попередньо присипте борошном. Має вийти правильний прямокутник.

Наріжте тісто на смужки завширшки 5 см. Робіть це звичайним ножем або круглим для піци. Крізь сито присипте тісто крохмалем. Таким чином сік, що виділятиметься з вишень, не витікатиме.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

На смужки викладіть ягоди. Зверху присипте цукром. Краї тіста защепіть. У вас мають вийти ковбаски, начинені вишнями. Форму 26 см у діаметрі вистеліть пергаментним папером.

Викладайте ковбаски по спіралі, з’єднуючи краї між собою, щоб вишневий сік не витікав. Присипте мигдальними пелюстками. Якщо таких прикрас немає, проігноруйте цей пункт. З залишків тіста сформуйте кульки й викладіть зверху Равлика.

Пиріг Равлик зі свіжими чи мороженими вишнями

Поставте форму в духовку, яка має бути розігріта до 180 градусів (увімкніть її за 10 хвилин до початку приготування). Випікайте близько 40 хвилин.

Готового Равлика дістаньте з форми, перекладіть на блюдо. Присипте цукровою пудрою. Наріжте на шматочки й подавайте до чаю чи кави. За бажанням, прикрасьте кулькою ванільного морозива.

Нові статті

Схожі статті

Була простачкою без дорогих брендів: як виглядала Оля Полякова до шлюбу з багатієм Вадимом Буряковським

Співачка Оля Полякова побралась законним шлюбом зі своїм чоловіком Вадимом Буряковським 11 вересня 2004 років. Подивіться, як виглядала артистка до того, як набути статусу дружини.

Одружився з ученицею, заради якої покинув родину: історія кохання Ади Роговцевої і Костянтина Степанкова

Перше кохання — особливе почуття, яке запамʼятовується надовго. Мало кому вдається створити щасливу родину із своїм першим коханням та зберегти його на усе життя. Акторці Аді Роговцевій це вдалося.

Її постійно порівнюють з Майклом Джексоном: як Ірина Білик “перекроїла” своє обличчя та змінила зовнішність

Українська співачка Ірина Білик прославилась не тільки завдяки своїй творчості. Свою роль в підвищенні її популярності зіграла… любов до пластичних операцій. Вони сильно змінили її зовнішність.

Що посадити у міжряддях картоплі, щоб врожай виріс великим: культури, які допоможуть картоплі розростися

Якщо ви мрієте про великі врожаї картоплі — варто знати не тільки строки посадки та правила внесення добрив. Ще один важливий момент стосується того, що посадити в міжряддях між картопляними кущами.