Мало цукру та багато ягід: полуниця у власному соку. Взимку відкриваю баночку і насолоджуюсь ароматами літа

Неймовірно простий, смачний та покроковий рецепт, який сподобається абсолютно кожному: як приготувати полуницю у власному соку з малою кількістю цукру?

Полуниця у своєму соку — не лише простий десерт, а справжня вишуканість, що у будь-яку пору року буде нагадувати літо. Стигла, соковита полуниця є надзвичайно привабливою, оскільки вона не лише підкреслить неповторність смаку цієї ягоди, але й збереже всю її природну красу і аромат. І для того, щоб мати можливість насолоджуватися смаком літа в будь-який час року, можна зробити її у банках та відкрити зимою.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 350 г фруктози чи цукру
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Перш за все, необхідно підготувати полуницю, промивши і почистивши її від зайвих частин. Потім ягоди перекласти у підходящу ємність та обсипати цукром чи фруктозою. Така суміш повинна стояти протягом ночі, щоб полуниця виділила достатню кількість соку. Додавання цукру чи фруктози має не лише підсолоджувальну функцію, а й допомагає консервувати ягоду без необхідності в стерилізації.

Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку
Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку

Щоб уникнути псування ягід, рекомендується помістити посуд з полуницею у холодильник на час їхнього мацерації. Після цього, необхідно вийняти посуд із полуницею і на помірному вогні довести суміш до кипіння, після чого додати лимонну кислоту та проварити десять хвилин. Далі, варення можна розкласти по півлітрових банках, щільно закрити кришечками та залишити зберігатись догори дригом.

Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку
Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку

Полуниця у власному соку стане чудовим додатком до вашого столу протягом усього року, даруючи незабутні смакові враження. Але якщо ви прагнете до мінімалізму в споживанні цукру, можна обійтись без нього, просто розклавши очищені ягоди по банках.

Після цього, потрібно простерилізувати їх протягом п’яти хвилин, закатати і обмотати в теплу ковдру. Таким чином, ви зможете насолоджуватись смаком літа в кожній банці, відкриваючи її в будь-який зимовий чи весняний день.

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.