Мало цукру та багато ягід: полуниця у власному соку. Взимку відкриваю баночку і насолоджуюсь ароматами літа

Неймовірно простий, смачний та покроковий рецепт, який сподобається абсолютно кожному: як приготувати полуницю у власному соку з малою кількістю цукру?

Полуниця у своєму соку — не лише простий десерт, а справжня вишуканість, що у будь-яку пору року буде нагадувати літо. Стигла, соковита полуниця є надзвичайно привабливою, оскільки вона не лише підкреслить неповторність смаку цієї ягоди, але й збереже всю її природну красу і аромат. І для того, щоб мати можливість насолоджуватися смаком літа в будь-який час року, можна зробити її у банках та відкрити зимою.

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 350 г фруктози чи цукру
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти

Перш за все, необхідно підготувати полуницю, промивши і почистивши її від зайвих частин. Потім ягоди перекласти у підходящу ємність та обсипати цукром чи фруктозою. Така суміш повинна стояти протягом ночі, щоб полуниця виділила достатню кількість соку. Додавання цукру чи фруктози має не лише підсолоджувальну функцію, а й допомагає консервувати ягоду без необхідності в стерилізації.

Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку
Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку

Щоб уникнути псування ягід, рекомендується помістити посуд з полуницею у холодильник на час їхнього мацерації. Після цього, необхідно вийняти посуд із полуницею і на помірному вогні довести суміш до кипіння, після чого додати лимонну кислоту та проварити десять хвилин. Далі, варення можна розкласти по півлітрових банках, щільно закрити кришечками та залишити зберігатись догори дригом.

Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку
Кулінари поділились простим рецептом, як зробити полуницю у власному соку

Полуниця у власному соку стане чудовим додатком до вашого столу протягом усього року, даруючи незабутні смакові враження. Але якщо ви прагнете до мінімалізму в споживанні цукру, можна обійтись без нього, просто розклавши очищені ягоди по банках.

Після цього, потрібно простерилізувати їх протягом п’яти хвилин, закатати і обмотати в теплу ковдру. Таким чином, ви зможете насолоджуватись смаком літа в кожній банці, відкриваючи її в будь-який зимовий чи весняний день.

Нові статті

Схожі статті

Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?