Чоловік і діти просять робити рисову запіканку з вишнями щодня: готується просто, з’їдається за одну мить

Рисова запіканка з вишнями підходить на сніданок або як десерт на обід чи вечерю. Страва виходить ситною, ароматною з ванільним присмаком. Подавати можна з шоколадним соусом.

Вам знадобиться:

  • 350 мл молока;
  • 150 г вишень без кісточок;
  • 150 г рису;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 1 яйце.
Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Для рисової запіканки з вишнями обирайте будь-який рис – довгозернистий чи круглозернистий. Якщо на вишню не сезон, можете замінити свіжу вишню замороженою. Якщо користуєтеся замороженою, то сік злийте.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Молоко змішайте з білим та ванільним цукром. Поставте на плиту. На середньому вогні доведіть до кипіння, але не кип’ятіть. Рис промийте у кількох водах, допоки вода не стане прозорою.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

Додайте рис у гаряче молоко. На повільному вогні проваріть його хвилин 10-15, довівши крупу до напівготовності. Рис спочатку всотає частину молока. Допоки холонутиме, молока не залишиться зовсім. Коли рис прохолоне, вбийте яйце й перемішайте.

Рисова запіканка зі свіжими чи мороженими вишнями

У змащену вершковим маслом роз’ємну форму діаметром 16 см викладіть половину рису. Зверху розкладіть ягоди вишні. Накрийте другою частиною рису. Розрівняйте. Можете змастити верх розтопленим вершковим маслом, якщо є бажання. Або ж розкладіть шматочки масла зверху.

Запікайте 35 хвилин за температури 180 градусів. Має з’явитися золотава скоринка. Після цього можете діставати, знімати форму й подавати рисову запіканку з вишнями до столу, прикрасивши ягодами вишні та листочками м’яти. Ставте запікатися у розігріту духовку. Тож увімкніть її за 15 хвилин до того, як підготуєте напівфабрикат.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 29 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: екстрим цього дня буде зашкалювати – прогноз

Гороскоп на 29 червня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять зробити день суто для відпочинку - заплануйте активності для вас та ваших близьких.

Олена Кравець порівняла себе із мегазіркою світового масштабу Роббі Вільямсом: “Зібрались у повному складі”

Екс-учасниця гумористичного шоу "Квартал 95" Олена Кравець порівняла себе з 50-річним британським співаком Роббі Вільямсом. Читайте, що спільного у Кравець із зіркою світового масштабу.

Царське варення з порічок на радість онучатам: готую найсмачніший десерт щороку і до весни його вже нема

Літній сезон — це ідеальний час для приготування різноманітних десертів на зиму. Особливо смачненьким виходить варення із порічки. Знайомтесь із рецептом його приготування.

“Зʼявилася дитина не від Мірзояна”: відомий український співак розкрив секрет стосунків із Тонею Матвієнко

Останні декілька тижнів фанати співака Романа Скорпіона тільки те і роблять, що обговорюють його імовірний роман із дружиною Арсена Мірзояна, Тонею Матвієнко. Артист прокоментував ці чутки особисто.