До чаю готую легкий лимонний пиріг із полуницею: ніжний смак підкорив домашніх і сусіди сходяться на аромат

Під час ягідного сезону лимонний пиріг із полуницею можна готувати зі свіжих ягід. В інші пори року придадуться морожені. Готується смаколик дуже просто. Для швидкого чаювання те, що треба.

Вам знадобиться:

  • 2 ст.лож. лимонної цедри;
  • 200 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 мл олії;
  • 220 г борошна;
  • 2 ч.лож. розпушувача;
  • 100 г полуниці.
Швидкий лимонний пиріг із полуницею без вимішування тіста

Для лимонного пирога з полуницею візьміть лимон середніх розмірів. Помийте цитрус, потім зніміть верхній жовтий шар за допомогою дрібної тертушки. Білий прошарок намагайтеся не чіпати.

Швидкий лимонний пиріг із полуницею без вимішування тіста

Змішайте лимонну цедру з цукром. Перетріть. Потім вбийте яйця та збивайте міксером близько 5 хвилин. Цукровий пісок має повністю розчинитися. Лимон, що залишився, розріжте навпіл і вичавіть із нього сік. Кісточки відкиньте.

Швидкий лимонний пиріг із полуницею без вимішування тіста

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі. Додайте його до яєчної маси. Влийте олію, лимонний сік та всипте дрібку солі. Борошно просійте, додайте розпушувач і перемішайте. Потроху всипайте до рідкої суміші, перемішуючи.

Швидкий лимонний пиріг із полуницею без вимішування тіста

Свіжі ягоди полуниці позбавте хвостиків, промийте під проточною водою. Візьміть форму діаметром 22 см. Вилийте дві третини тіста. Викладіть розрізані на шматочки полуниці. Залийте рештою тіста.

Поставте у духовку, яка має бути розігріта до 180 градусів. Випікайте близько 50 хвилин. Оскільки духовки гріють по-різному, краще переконатися, чи пиріг готовий. Задля цього проткніть бісквіт дерев’яною шпажкою. Якщо дістали суху, значить, все пропеклося нормально. Має з’явитися хрумка скоринка.

Нові статті

Схожі статті

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.