Ніжний десерт до чаю: готуϵмо зефір в домашніх умовах за простим рецептом і з бюджетних продуктів

Зефір — найніжніший десерт, який доволі легко приготувати в домашніх умовах. Які інгредіϵнти для цього знадобляться і в якій послідовності їх додають — "Один Факт" розповість далі.

Зефір за класичним рецептом містить в собі яблучне пюре та агар-агар. Для приготування сиропу знадобляться наступні складові:

  • цукор: 450-500 г;
  • агар-агар: 8 г;
  • вода: 150-160 г.

Інші інгредіϵнти, які потрібні для створення смачного домашнього зефіру:

  • яблучне пюре зі щільних яблук (можете взяти сорт “антонівка”): 250 г;
  • цукор: 250 г;
  • білок великого яйця: 1 штука;
  • цукор ванільний: 10 г.

Покрокова інструкція з приготування домашнього зефіру до чаю

Як приготувати домашній зефір: рецепт
Як приготувати домашній зефір: рецепт

Крок № 1. З яблук варять пюре, постійно помішуючи. Варити потрібно доти, доки з нього не випаруϵться волога та воно не стане густим. Далі в ньому розчиняють цукор. В охолоджене пюре додають білок. Готову масу збивають до отримання однорідної маси.

Крок № 2. Далі готують сироп. Воду виливають в окрему каструлю та додають туди ж агар-агар. Ставлять ϵмність на вогонь і доводять майже до кипіння. В деяких рецептах агар-агар перед використанням попередньо замочують. Ця дія ніяким чином не вплине на кінцевий результат приготування, хіба що агар-агар розчиниться швидше.

Крок № 3. Коли вода в каструлі почне закипати – агар-агар помішують постійно, щоб він не осів на дно каструлі та не пригорів.
Після повного розчинення агар-агару додають у воду заявлену норму цукру. Продовжують варити сироп до повного розчинення цукру.
Сироп доводять на плиті до температури + 110°С.

Крок № 4. Дають цукровому сиропу трохи оїолонути до температури +83+85 °С. В такому вигляді його додають до яблучного пюре. Збільшують швидкість міксера. Збивають масу до однорідності. Визначити цей стан доволі легко: вінчик міксера більше не буде залишати на поверхні слідів.

Крок № 5. Готову масу в теплому вигляді перекладають до кондитерського мішку. За допомогою цього інструменту формують невеличкі зефірки. Залишають їх на кілька годин — допоки вони добре не застигнуть.

Наприкінці готовий зефір посипають цукровою пудрою та склеюють по 2 штуки, формуючи обʼϵмний виріб.

Зефір домашнього приготування: рецепт
Зефір домашнього приготування: рецепт

На кожному етапі приготування варто уважно слідкувати за тим, щоб консистенція була густою. Інакше зефір вийде неоднорідним або ж занадто мʼяким. У киплячий агар-гар цукор краще не додавати. Інакше він пристане до дна сотейнику.

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".