Щоб ложка стояла: як приготувати густе полуничне варення – головна таϵмниця, про яку не кожна господиня знаϵ

Густий і запашний полуничний джем можна приготувати в домашніх умовах. Головне — дотримуйтесь декількох нескладних порад. І тоді консистенція джему стане такою, що ложка в ньому буде стояти.

Кінець весни і початок літа — найкращий час для створення варення з ягід. В цю пору року вже повним ходом дозріває на грядочках полуниця, з якої можна приготувати запашний, солодкий і смачний джем.

В багатьох господинь джем з полуниці чомусь виходить занадто рідким. Але існує спосіб, який допоможе зварити таке варення з весняної ягоди, що ложка в ньому буде стояти.

Головний секрет приготування густого варення з полуниці полягає у тому, що його варять на дуже повільному вогні. При цьому необхідно періодично знімати з поверхні десерту пінку, яка там накопичується під час закипання.

Чим довше вариться полуничний джем — тим більше вологи з нього випаровується і тим густіше, врешті решт, він стає.

Рецепт густого варення зі свіжої полуниці

Найсмачніший рецепт густого варення зі свіжих ягід полуниці
Найсмачніший рецепт густого варення зі свіжих ягід полуниці

Інгредієнти, які знадобляться для приготування десерту в домашніх умовах:

  • полуниця: 1 кг;
  • цукор: 700 г;
  • лимонний сік: 1 ст. л. (за смаком і бажанням).

Інструкція з приготування густого полуничного джему

Крок № 1. Ягоди полуниці перебирають, миють і видаляють хвостики.

Крок № 2. Розрізають ягоди навпіл або ж на 4 частини, якщо вони занадто великі.

Полуницю на варення миють і варять на повільному вогні, постійно помішуючи
Полуницю на варення миють і варять на повільному вогні, постійно помішуючи

Крок № 3. Викладають полуницю в каструлю, пересипають зверху цукром і залишають на 30-60 хвилин, щоб вона добре пустила сік.

Крок № 4. Каструлю із нарізаною полуницею ставлять на повільний вогонь. Доводять до кипіння, постійно помішуючи.

Крок № 5. Вогонь під каструлею зменшують до мінімуму. Варять джем, постійно помішуючи і періодично знімаючи пінку. Процес варіння займає приблизно 40-60 хвилин або більше. Треба дивитись на консистенцію варення. Треба, щоб воно добре загустіло. Якщо полуниця занадто мʼяка – то час варіння джему може збільшитися.

Крок № 6. Готовий джем знімають з вогню та розливають по стерилізованих банках.

Крок № 7. Банки з готовим варенням щільно закатують кришками, які попередньо теж потрібно простерилізувати в гарячій воді або духовці. Далі банки перегортають догори дном і залишають в такому вигляді на декілька годин.

Ще один секрет, який потрібно знати кожній господині — це як зробити густе полуничне варення із цілими ягодами? Полуниці залишаться цілими, якщо варити з них варення в кілька етапів. В першу чергу десерт проварюють протягом 5-10 хвилин на повільному вогні. Далі — вимикають вогонь під каструлею і залишають варення на плиті на 5-6 годин.

Секрет приготування варення з полуниці із цілими ягодами
Секрет приготування варення з полуниці із цілими ягодами

Процедуру повторюють доти, доки густий джем не буде повністю готовий. Перевірити це дуже просто. Невелику кількість сиропу наливають на холодну тарілку. Якщо він не розтікається по її поверхні, а залишається у вигляді “гірки” — варення можна вважати готовим.

Нові статті

Схожі статті

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.