Те, що треба влітку: рецепт прохолодного квасу з чорного хліба, який чоловік і діти п’ють із задоволенням

Що може бути смачніше влітку, аніж прохолодний квас, приготований з чорного хлібчику? "Один Факт" пропонує до вашої уваги елементарний рецепт літнього напою, який легко готується в домашніх умовах.

Спробуйте приготувати вдома квас за цим покроковим рецептом. Він завжди вдається смачним, а процес настоювання напою займає 2.5 доби!

Інгредієнти для приготування квасу, розраховані на 4 порції:

  • вода: 1 літр;
  • житній хліб: 200 г;
  • пресовані дріжджі: 5 г;
  • цукор: 100 г;
  • лимонна кислота: 0.5 г.

Покрокова інструкція з приготування домашнього квасу з чорного хліба

Як приготувати хлібний квас в домашніх умовах: інструкція
Як приготувати хлібний квас в домашніх умовах: інструкція

Крок № 1. Воду ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Після цього вимикають плитку та залишають охолоджуватися до кімнатної температури.

Крок № 2. Житній хліб нарізають кубиками та запікають в електричній духовці. Її попередньо розігрівають до температури + 180°С +200°С.

Крок № 3. Готові сухарики мають набути темного кольору. Їх перед подальшим використанням охолоджують до кімнатної температури.

Крок № 4. Охолоджені сухарі додають у воду. Також туди викладають хлібний жмих, що залишився після приготування квасу. Насипають лимонну кислоту та цукор.

Крок № 5. У воду кришать руками свіжі дріжджі. Перемішують і залишають у прохолодному місці на ніч.

Крок № 6. Квас проціджують крізь марлю. З хліба вичавлюють усю рідину. Жмих, що лишився – використовують для приготування наступних порцій смачного квасу.

Готовий хлібний квас проціджують через марлю
Готовий хлібний квас проціджують через марлю

Крок № 7. Після проціджування готовий квас розливають у пляшки, але не доверху. Напій не повинен виходити назовні.

Квас із чорного хліба ставлять на 2 дні в холодильник, щоб він добре настоявся. Вживають охолодженим. За бажанням можна додати до напою ще цукру за смаком.

Квас – корисний напій, який ідеально смакує в літню спеку. Він належить до числа національних словʼянських напоїв та має історію в декілька тисяч років. Рецепти квасу передають з покоління в покоління, а кожен український регіон має свої таємниці приготування напою.

Готують квас не тільки з чорного хлібу, а й з інших продуктів. Наприклад, малини, морошки, барбарису, полуниці, груш, яблук, журавлини, смородини, кориці і мʼяти.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.