Беру лише полуницю й цукор та роблю яскраві, смачні цукати: дітлахи тягають один за одним – краще за цукерки

Щоб приготувати цукати з полуниці, доведеться тричі замочувати ягоди в цукровому сиропі та ще 3 дні чекати, допоки зав'яляться. Натомість вийде корисний десерт, який чудово замінить цукерки.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 л води.
Цукати з полуниці с цукровому сиропі

З полуниці можна зробити делікатесні цукати. Для початку позбавте полуницю від хвостиків. Ретельно вимийте ягоди. У каструлю залийте воду, поставте на плиту. Всипте цукор. Перемішайте й доведіть до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Вимкніть вогонь. Перекладіть полуницю у гарячий цукровий сироп. Накрийте кришкою та залиште на 10 годин. Після цього шумівкою дістаньте ягоди й перекладіть на сито, щоб позбавити вологи. Сироп, що залишився, знову доведіть до кипіння.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Коли вимкнете плиту, поверніть полуниці у сироп. Робіть це дуже акуратно, беручи руками по 2-3 ягідки. Знову відставте на 10 годин. Проведіть ще одну подібну процедуру. Тобто ви повинні витримати полуницю в сиропі тричі по 10 годин.

Деко обтягніть марлею. Викладіть ягоди, які попередньо витримайте на ситі, щоб стік сироп. Поставте в якесь тепле місце. Наприклад, на холодильник. Не треба закладати ягоди в духовку чи сушарку. Вони мають в’ялитися природним шляхом.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

За 3 дні цукати з полуниці будуть готові. Їх потрібно перекласти в паперовий пакет. Зберігайте в’ялену полуницю в сухому місці. Таким чином можете заготовляти будь-які інші ягоди, окрім малини та ожини, оскільки вони в сиропі не втримають цілісність та розпадуться на сегменти.

Сироп можете законсервувати в банку й залишити на зиму, якщо не придумаєте йому застосування відразу. Можете, наприклад, приготувати смачне полуничне желе чи конфі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?