Беру лише полуницю й цукор та роблю яскраві, смачні цукати: дітлахи тягають один за одним – краще за цукерки

Щоб приготувати цукати з полуниці, доведеться тричі замочувати ягоди в цукровому сиропі та ще 3 дні чекати, допоки зав'яляться. Натомість вийде корисний десерт, який чудово замінить цукерки.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг полуниці;
  • 1 кг цукру;
  • 0,5 л води.
Цукати з полуниці с цукровому сиропі

З полуниці можна зробити делікатесні цукати. Для початку позбавте полуницю від хвостиків. Ретельно вимийте ягоди. У каструлю залийте воду, поставте на плиту. Всипте цукор. Перемішайте й доведіть до кипіння. Цукор має повністю розчинитися.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Вимкніть вогонь. Перекладіть полуницю у гарячий цукровий сироп. Накрийте кришкою та залиште на 10 годин. Після цього шумівкою дістаньте ягоди й перекладіть на сито, щоб позбавити вологи. Сироп, що залишився, знову доведіть до кипіння.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

Коли вимкнете плиту, поверніть полуниці у сироп. Робіть це дуже акуратно, беручи руками по 2-3 ягідки. Знову відставте на 10 годин. Проведіть ще одну подібну процедуру. Тобто ви повинні витримати полуницю в сиропі тричі по 10 годин.

Деко обтягніть марлею. Викладіть ягоди, які попередньо витримайте на ситі, щоб стік сироп. Поставте в якесь тепле місце. Наприклад, на холодильник. Не треба закладати ягоди в духовку чи сушарку. Вони мають в’ялитися природним шляхом.

Цукати з полуниці с цукровому сиропі

За 3 дні цукати з полуниці будуть готові. Їх потрібно перекласти в паперовий пакет. Зберігайте в’ялену полуницю в сухому місці. Таким чином можете заготовляти будь-які інші ягоди, окрім малини та ожини, оскільки вони в сиропі не втримають цілісність та розпадуться на сегменти.

Сироп можете законсервувати в банку й залишити на зиму, якщо не придумаєте йому застосування відразу. Можете, наприклад, приготувати смачне полуничне желе чи конфі.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.