Смажу на сніданок оладки з маком, а на вечерю роблю з них тортик: уплітають за обидві щоки всі варіанти

Якщо мак додати в будь-яку страву, вона заграє новими смаковими відтінками. Навіть оладки можна приготувати з цією пряністю. А щоб не хрумкотіли на зубах, можете перебити в блендері.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 180 г борошна;
  • 30 г цукру;
  • 100 г маку;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 2 ст.лож. олії.
Оладки з маком на сніданок

Щоб приготувати макові оладки, мак залийте гарячою водою і нехай мокне 15 хвилин. Воду злийте. У глибокій мисочці з’єднайте кефір, яйце та соду. Трішки присоліть масу. Ретельно перемішайте вінчиком, щоб стала однорідною.

Оладки з маком на сніданок

Борошно просійте й додайте до кефірної суміші. Всипте цукор та мак. Ще раз усе перемішайте, щоб не було грудочок, а мак розповсюдився по всій суміші. Консистенція тіста має бути як густа сметана.

Оладки з маком на сніданок

Пательню з товстим дном поставте на плиту, влийте олію. Зачекайте, допоки розігріється. Тісто перекладіть у кондитерський мішечок. Обріжте кінчик. Вичавлюйте на пательню оладки й смажте на повільному вогні.

Оладки з маком на сніданок

Обсмажте оладки з одного боку до золотавого кольору. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку. Подавайте до столу зі сметаною, медом, варенням у гарячому вигляді. З оладок із маком, що залишилися після сніданку, можна приготувати мінітортики.

Оладки з маком на сніданок

Сметану змішайте з цукром, щоб він повністю розчинився. Перемастіть 6 оладок і викладіть одна на одну. Верх теж намастіть сметанним кремом і прикрасьте натертим на тертушці шоколадом.

Тортик з оладок із маком готуйте, коли вони повністю охолонуть. Тож із тих, які домашні не встигли з’їсти на сніданок. Такий делікатес можна подати на обід чи вечерю. Та сама страва, що й на сніданок, виглядатиме як зовсім нова.

Нові статті

Схожі статті

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою”, – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті проблеми і їхнє подолання є не тільки важливою для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.