Смажу на сніданок оладки з маком, а на вечерю роблю з них тортик: уплітають за обидві щоки всі варіанти

Якщо мак додати в будь-яку страву, вона заграє новими смаковими відтінками. Навіть оладки можна приготувати з цією пряністю. А щоб не хрумкотіли на зубах, можете перебити в блендері.

Вам знадобиться:

  • 500 мл кефіру;
  • 180 г борошна;
  • 30 г цукру;
  • 100 г маку;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч.лож. соди;
  • 2 ст.лож. олії.
Оладки з маком на сніданок

Щоб приготувати макові оладки, мак залийте гарячою водою і нехай мокне 15 хвилин. Воду злийте. У глибокій мисочці з’єднайте кефір, яйце та соду. Трішки присоліть масу. Ретельно перемішайте вінчиком, щоб стала однорідною.

Оладки з маком на сніданок

Борошно просійте й додайте до кефірної суміші. Всипте цукор та мак. Ще раз усе перемішайте, щоб не було грудочок, а мак розповсюдився по всій суміші. Консистенція тіста має бути як густа сметана.

Оладки з маком на сніданок

Пательню з товстим дном поставте на плиту, влийте олію. Зачекайте, допоки розігріється. Тісто перекладіть у кондитерський мішечок. Обріжте кінчик. Вичавлюйте на пательню оладки й смажте на повільному вогні.

Оладки з маком на сніданок

Обсмажте оладки з одного боку до золотавого кольору. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку. Подавайте до столу зі сметаною, медом, варенням у гарячому вигляді. З оладок із маком, що залишилися після сніданку, можна приготувати мінітортики.

Оладки з маком на сніданок

Сметану змішайте з цукром, щоб він повністю розчинився. Перемастіть 6 оладок і викладіть одна на одну. Верх теж намастіть сметанним кремом і прикрасьте натертим на тертушці шоколадом.

Тортик з оладок із маком готуйте, коли вони повністю охолонуть. Тож із тих, які домашні не встигли з’їсти на сніданок. Такий делікатес можна подати на обід чи вечерю. Та сама страва, що й на сніданок, виглядатиме як зовсім нова.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?