Беру доступні продукти й готую ідеальну закуску з оселедцем: гості кажуть, що набагато краща ніж у ресторані

Цікава закуска з оселедцем вразить гостей чи домашніх під час святкового обіду. Готуються смарагдові кульки з зернами гранатів дуже просто, й дадуть фору вишуканим ресторанним наїдкам.

Для гостей завжди можна приготувати щось простеньке й при цьому вразити незвичною подачею. Всі продукти, окрім гранату, доволі доступні й практично завжди є в холодильнику.

Вам знадобиться:

  • 2 філе оселедця;
  • 2 картоплини;
  • 2 яйця;
  • 6 гілочок кропу;
  • 2 ст.лож. майонезу;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,25 ч.лож солі.

Для прикраси:

  • 1 ст.лож. зерен гранату.
Смарагдові кульки з оселедця з зернятками гранату

Для приготування смарагдових кульок завчасно зваріть картоплю у кожушках до готовності, а яйця – в круту, аби встигли прохолонути. Філе оселедця промокніть паперовим рушником, щоб прибрати залишки олії. Наріжте невеликими кубиками.

Смарагдові кульки з оселедця з зернятками гранату

Картоплю обчистьте від кожушків і натріть на тертушці з великими отворами. Яйця почистьте і теж натріть. У салатницю викладіть оселедець, картоплю, яйця. Посоліть, поперчіть масу й заправте майонезом.

Смарагдові кульки з оселедця з зернятками гранату

Ретельно перемішайте та поставте у холодильник на 20 хвилин. Кріп промийте, обсушіть та подрібніть ножем. З оселедцевої маси сформуйте кульки завбільшки з волоський горіх. Якщо вони погано триматимуться, змочіть руки у воді. Обваляйте кульки в подрібненому кропі. Викладіть на блюдо, присипте зверху зернятками гранату.

Смарагдові кульки з оселедця з зернятками гранату

Як бачите, з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачна й оригінальна закуска на святковий стіл. Якщо випадок доволі урочистий, можете замінити оселедець на червону рибу. Так вийде ще смачніше. За бажанням можете також додати плавлений сирок, натертий на тертушці.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?