Простий та ефективний лайфхак, завдяки якому червʼяків в черешні не буде: господині знають секрет за копійки

Початок літа — час, коли в садочках дачників достигає черешня. Щоб радість від збору врожаю не затьмарили червʼяки — дізнайтесь, як їх швидко вивести. "Один Факт" назве найкращий спосіб.

Стигла черешня — улюблена ягода не тільки для людей, але й для червʼяків. Вони смакують соковиту черешню зсередини і залишаються там після збору врожаю. В гарних господинь є дієвий спосіб, який допомагає швидко виманити шкідників з ягоди.

Багато господинь використовують для позбавлення від червʼяків звичайну воду. Черешню замочують в ній та залишають на декілька годин — щоб червʼяк вийшов. Але такий спосіб — доволі довгий. Та й під час тривалого замочування черешня набирається води.

Як швидко "почистити" черешню від червʼяків: порада досвідчених садівників
Як швидко “почистити” черешню від червʼяків: порада досвідчених садівників

Існує й інший метод, як швидко позбутися червʼяків в черешні. В ньому також фігурує вода. Але не звичайна, а… підсолена. Сіль, потрапляючи всередину ягід — змушує червʼячків виходити назовні. Після того, як усі непрохані гості вийдуть — черешню дістають з підсоленої води та промивають ягоди під проточною водою.

Перед замочуванням в підсоленій воді черешню потрібно ретельно перебрати. Мʼяті та зіпсовані ягоди потрібно відразу викинути. Також прибирають листя і плодоніжки, які залишаються на ягодах під час збору врожаю.

На кожен літр води додають 1 столову ложку солі. Важливо, щоб вода повністю покривала ягоди — тоді червʼячки відчують сіль на смак.

В підсоленій воді черешню тримають 30 хвилин, але краще замочити ягоди на 60 хвилин. Ефект буде помітним і червʼячки вийдуть швидше.

Взагалі то червʼячки, що живуть всередині черешні — це личинки вишневої мухи. Вони безпечні для людей навіть, якщо проковтнути їх разом із ягодою.

Як швидко позбутись червʼяків у черешні
Як швидко позбутись червʼяків у черешні: лайфхак

Втім, не кожній людині сподобається таке доповнення до черешень. Тому краще перед вживанням та приготуванням врожаю вигнати червʼяків за допомогою розчину з води та солі.

Нові статті

Схожі статті

“Дитя після 40-ка”! Пізні породіллі українського шоу-бізнесу: Олена Кравець, Алла Мазур та інші зірки

Материнство прийшло до них пізно - Джамала, Олена Кравець, Олена Мозгова та інші зірки, які народили у зрілому віці. Подробиці особистого життя.

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.