Єдиний салат у банці, який варто закривати на зиму: дуже смачна закрутка з помідорів і солодкого перцю

Лечо — одна з найсмачніших закруток на зиму. До її складу входять помідори, солодкий болгарський перець та деякі інші інгредієнти. Рецепт найсмачнішої зимової закуски читайте нижче.

Найсмачніша зимова закуску під назвою “лечо” готується влітку, коли починають збирати врожай стиглих і соковитих томатів, свіженької моркви і солодкого болгарського перцю.

Господині готують ароматний салат за багатьма рецептами, видозмінюють їх та доповнюють своїми інгредієнтами. “Один Факт” підготував для читачів оригінальний рецепт смачної закрутки з помідорів, солодкого перцю і моркви.

Рецепт зимового салату лечо зі свіжих помідорів та болгарського перцю
Рецепт зимового салату лечо зі свіжих помідорів та болгарського перцю

Інгредієнти для приготування зимового салату лечо:

  • цукор: 0.5 склянки;
  • свіжий помідор: 2 кг;
  • ріпчаста цибуля: 0.5-1 кг;
  • сіль: 2 столових ложки;
  • болгарський перець: 3 кг;
  • оцет: 50 мл;
  • рослинна олія: 0.5 склянки.

Покроковий рецепт приготування лечо з помідорів та перцю

Як приготувати лечо з помідорів та болгарського перцю на зиму
Як приготувати лечо з помідорів та болгарського перцю на зиму

Крок № 1. В першу чергу підготуйте солодкий болгарський перець. Помийте його. Плодоніжку та насіння можна не вирізати. Просто з кожного плоду зрізайте мʼякоть. Це — набагато швидше та легше, аніж вичищання насіння.

Крок № 2. Кожен зрізаний шматочок солодкого перцю нарізайте на смужки бажаної довжини або кубики. Головне, щоб розмір їх був невеличким.

Крок № 3. Далі займіться свіженькими помідорами. Помийте їх, видаліть плодоніжку. Далі потрібно порізати томати на невеличкі шматочки.

Крок № 4. Перекрутіть томати на мʼясорубці.

Крок № 5. Ріпчасту цибулю почистіть та поріжте маленькими кубиками.

Крок № 6. В окрему каструлю влийте 0.5 склянки рослинної олії. Туди ж додайте нарізану ріпчасту цибулю. Поставте ємність на вогонь і пасеруйте протягом 10-15 хвилин. Пасеруйте цибулю таким чином, щоб вона сильно не засмажилася. Вона повинна лише увібрати рослинну олію та стати мʼякенькою. Щоб цибулька не згоріла – постійно помішуйте її ложкою або лопаткою.

Крок № 7. Через 10 хвилин додайте до пасерованої цибулі томатне пюре. Ретельно перемішайте усі інгредієнти та залиште на середньому вогні, допоки томатна суміш не закипить.

Крок № 8. Коли суміш томатів і цибулі закипить — до неї додайте увесь подрібнений болгарський перець. Відразу за ним висипайте в каструлю цукор за рецептом і сіль.

Перемішайте усі складові. Залиште на вогні на 20 хвилин. Через 15 хвилин ще додайте до салату оцет і доваріть ще протягом 5 хвилин.

Крок № 9. Розкладіть готове гаряче лечо в скляні стерилізовані банки. Закрийте металевими кришками та закатайте.

Смачна закуска з перцю та свіжих томатів повністю готова. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.