Царське варення з порічок на радість онучатам: готую найсмачніший десерт щороку і до весни його вже нема

Літній сезон — це ідеальний час для приготування різноманітних десертів на зиму. Особливо смачненьким виходить варення із порічки. Знайомтесь із рецептом його приготування.

Літо — чудовий час для консервування варення на зиму. Готувати смаколики можна із сезонних фруктів або ягід, які достигають на кущах посеред саду.

Найсмачніше царське варення ви зможете приготувати із смородини, малини або порічок.

Як приготувати варення на зиму із порічок: покроковий рецепт
Як приготувати варення на зиму із порічок: покроковий рецепт

Порічка — популярна та розповсюджена в Україні ягода. Цим дивним словом називають… звичайну червону або білу смородину. Варення з цієї ягоди вдається по-справжньому царським. Густий десерт з неперевершеним ароматом та смаком чудово смакує із чаєм взимку, а також чудово пасує, як начинка для різноманітної випічки.

Інгредієнти для приготування варення з порічки:

  • червона або біла смородина (порічка): 500 г;
  • звичайна (чорна) смородина: 500 г;
  • малина: 0.5 літрів;
  • апельсин або лимон: 1 штука;
  • цукор: 1 кг 250 г.

Процес приготування царського варення із ягід порічки складається з декількох кроків.

Крок № 1. Ягоди порічки та чорної смородини ретельно миють та дають час, щоб вони висохли. Далі до цих ягід додають малину, перебивають усе блендером або ж пропускають через мʼясорубку.

Варення на зиму із порічок: рецепт
Варення на зиму із порічок: рецепт

Крок № 2. Рідку ягідну масу переливають в окрему каструлю, в якій вариться ягідне варення. До неї додають добре перемелений свіжий лимон. До речі, лимон краще використовувати із цедрою, але видалити з нього усі дрібні кісточки.

Крок № 3. Ягідну масу засипають цукром в заданій пропорції. Всі складові ретельно перемішують та ставлять варитись на невеличкий вогонь.

Крок № 4. Майбутнє варення з порічок доводять до кипіння і обовʼязково видаляють з його поверхні пінку. Як тільки варення закипить – його відразу знімають з плитки. Варити цей зимовий десерт занадто довго не варто — щоб в ньому збереглися всі вітаміни, а колір залишився яскравим.

Крок № 5. Варення з порічок ще гарячим розливають в скляні стерилізовані банки. Зверху закривають металевими кришками та закатують. Банки слід на 5-7 хвилин перевернути догори дном.

Варенню з порічок потрібен час для охолодження. Зберігають його як готовий продукт в комірці або погребі. Цей десерт точно сподобається вашим онучатам.

Нові статті

Схожі статті

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.

“Так, я чув про таке”: брат Марії Яремчук вперше зізнався, чи дійсно Пономарьов батько її дитини

Нарешті стало відомо, хто є батьком сина Марії Яремчук, якій тривалий час приписували роман з Олександром Пономарьовим - що розповів брат співачки?