Додайте 3 ложки цього в томатну заливку, і будете готувати тільки так будь-яку підливу під тефтелі і голубці

Будь-яка страва набуде особливого смаку, якщо заправити її смачною підливкою. Сучасні супермаркети пропонують величезний вибір таких заправок. Але навіщо купувати, якщо можна створити підливу вдома?

Цей рецепт підливи до тефтелів і голубців полюбляли готувати ще наші бабусі. Універсальна заправка з томатної пасти чудово смакує із різними мʼясними виробами. Вона виходить густенькою і за смаком не відрізняється від тої, яку подають в дитячих садочках.

“Один Факт” пропонує до вашої уваги класичний рецепт томатної підливки із секретним інгредієнтом. Саме він робить її густою.

Густа томатна підлива до голубців і тефтелів: перелік складових
Густа томатна підлива до голубців і тефтелів: перелік складових

Складові для приготування томатної підливки:

  • ріпчаста цибуля: 1 штука;
  • морква свіжа: 1 штука;
  • рослинна олія: 1 столова ложка;
  • вода: 250 мл;
  • цукор: 1 чайна ложка;
  • сіль та перець: за смаком;
  • томатна паста: 1 столова ложка.

І ще в цій добірці є той самий таємничий інгредієнт, який робить підливку густенькою. І це – борошно. Лайфхак із додаванням борошна в томатну підливку використовували ще наші матусі і бабусі. Ним же користувались і кухарі у дитячих садочках.

Покрокова інструкція з приготування густої томатної підливи, як в дитячому садочку

Рецепт приготування густої томатної заправки до голубців і тефтелів: покрокова інструкція
Рецепт приготування густої томатної заправки до голубців і тефтелів: покрокова інструкція

Крок № 1. Цибулю потрібно нарізати дрібними кубиками. Також нарізати кубиками очищену моркву.

Крок № 2. Поставити на середній вогонь пательню. Влити рослинну олію. Добре розігріти. Викласти туди подрібнену цибулю та моркву. Смажити їх до розмʼякшення. Вогонь під пательнею краще уповільнити до малого – щоб овочі не згоріли.

Крок № 3. Додати цукор і томатну пасту на пательню до цибулі та моркви. Ретельно перемішати усі інгредієнти.

Крок № 4. Всипати у пательню борошно. Відразу перемішати — щоб не було неапетитних грудочок.

Крок № 5. Повільно влити в пательню кипʼячену воду. Залишити підливу на повільному вогні до загустіння. Зазвичай для повного приготування вистачає 5 хвилин.

Підлива до тефтелів і голубців готова. Смачного!

Зверніть увагу, що борошно під час приготування томатної підливи до голубців та тефтелів додають всередині процесу. Якщо всипати його наприкінці, коли заправка майже готова — цей інгредієнт може звернутись комочками. І смак та зовнішній вигляд страви зіпсується.

Якщо підлива з томатної пасти вийшла у вас рідкою – врятувати ситуацію може… звичайна гірчиця. Додайте до заправки декілька столових ложок — і соус стане густішим, а ще набуде глянсового блиску.

Щоб підлива не вийшла занадто гострою — можете використати не класичну гірчицю, а діжонську. Вона має солодкуватий присмак із приємною кислинкою.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.