Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

Малосольні огірки – це смачна і освіжаюча закуска до будь-якого столу. Для приготування цього домашнього делікатесу вам знадобиться приблизно кілограм огірків, які рекомендується вибирати невеликі, для кращої маринадної взаємодії.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 л сильногазованої води
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. солі
  • кілька гілочок кропу
  • листя смородини

Першим кроком необхідно помити огірки та обрізати “попки”, після чого їх слід замочити в холодній воді на декілька годин.

Для наступного етапу варто підготувати посуду, де ви будете маринувати огірки, і розмістити в ній кріп та листя чорної смородини. На цьому етапі можна додати лавровий лист і декілька горошин чорного перцю для більш насиченого смаку. Додайте також часник, який можна нарізати дрібними кубиками або тонкими пластинами без попереднього пресування.

Кулінари поділились незвичним рецептом малосольних огірків
Кулінари поділились незвичним рецептом малосольних огірків

Остаточним кроком є розміщення огірків у підготованій посуді з зеленню. Рекомендується розрізати дуже великі огірки на частини для кращого просочення маринаду.

Огірки кладемо на верхній шар, після чого на них розподіляємо залишки кропу, листя смородини та часник. Для приготування маринаду візьміть каструлю та налийте воду й доведіть до кипіння, після чого всипте сіль. Після ретельного перемішування до повного розчинення солі, потрібно залити огірки киплячим маринадом з усіх боків.

Кулінари поділились незвичним рецептом малосольних огірків
Кулінари поділились незвичним рецептом малосольних огірків

Огірки потрібно притиснути, для цього можна використати звичайну тарілку, на яку можна поставити банку з водою, щоб вони не занурювались у маринаді. Під тиском огірки швидше всмоктують маринад і стають більш насиченими смаком. Після цього огірки залишаються на столі на 8-10 годин для настоювання. Після 10 годин їх можна куштувати. Каструлю з огірками слід зберігати в холодильнику.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?