Вам потрібен лише 1 продукт, щоб зробити її соковитою: як приготувати незвичний маринад для курки

Вийде надзвичайно смачно та лише з одного просто продукту: що потрібно для приготування маринаду для курки гриль? Страви не буде на столі вже за 10 хвилин.

Оригінальний сир фета займає почесне місце серед найпопулярніших продуктів у світі. Його використовують для надання особливого смаку салатам, випічці, сендвічам та пасті.

Багато людей звикли використовувати лише половину упаковки сиру фета, а саме сир, в той час як розсіл часто залишається непоміченим і просто виливається у раковину. Однак, для професійних кухарів, цей розсіл є найулюбленішим інгредієнтом для маринаду, особливо коли йдеться про приготування соковитої курки-гриль.

Для приготування курки можна використовувати будь-яке м’ясо, яке підходить до смаку, будь то без кісток чи з кістками, класичні грудки або курячі стегенця. Гомілки також будуть гарним вибором. Насамперед, 600 грамів курки слід помістити в миску і залити половиною склянки розсолу від фети, що становить стандартну ємність 250 грамів.

Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта
Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта

Важливо ретельно притиснути курку руками, щоб переконатися, що вона повністю занурена в розсіл. Після цього миску накривають і залишають у холодильнику для маринування на період від 8 до 24 годин.

Коли настане час готувати курку, можна додати кілька видів чорного перцю, чайну ложку сушеного орегано або інших спецій, таких як копчена паприка, заатар або сумах. Також добре підійде столова ложка подрібненого свіжого орегано, чебрецю, розмарину, м’яти або їх комбінації.

Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта
Кулінари розповіли, як зробити маринад для курки з одного секретного інгредієнта

Важливо не забути про приправи та соуси, які додадуть особливого смаку. Ложка харісси або діжонської гірчиці, разом з великою щіпкою пластівців чилі, будь то звичайний червоний перець або фруктовий алепський перець, додадуть гостроти. Декілька подрібнених або натертих зубчиків часнику, або кілька струшувань часникового порошку, цедра лимона, а також крапелька меду або ложка коричневого цукру можуть зробити смак страви ще багатшим і цікавішим.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?