Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

Хрін із помідорами – ідеальна альтернатива соусу, який можна використовувати з будь-якою українською стравою, такою як голубці, солоні вареники або холодець. Ця комбінація особливо чудово підходить до борщу з пампушками, створюючи гастрономічну симфонію.

Готувати хрін із помідорами без варіння дуже просто і не потребує стерилізації, щоб зберегти його на зиму. Ним можна насолоджуватися як закускою, додаючи різноманітні спеції і хрін за смаком. Важливо пам’ятати, що чим гостріша страва, тим краще буде зберігатися консервація.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг
  • корінь хрону – 200-250 г
  • часник – 200 г
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.
  • спеції за смаком – мелений чилі, духмяний перець, мускатний горіх

Підготовка домашнього соусу починається з ретельної підготовки посуду: півлітрові банки слід промити й простерилізувати, краще за все це робити у мікрохвильовці. Помідори слід також ретельно вимити й нарізати на крупні шматки, а за бажанням їх можна очистити від шкірки. Хрін потрібно також очистити від шкірки й нарізати.

Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty
Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty

Наступним кроком потрібно роздробити м’якоть помідорів за допомогою блендера або м’ясорубки, а також нарізати корінь хрону. Часник слід натерти на тертці або пропустити через прес. Потім нарізаний хрін змішують із томатним соком та натертим часником.

До отриманої суміші додають сіль, трохи цукру й улюблені прянощі для підсмаження смаку соусу. Закуску слід залишити протягом 40-60 хвилин, щоб спеції могли розчинитися і покращити смак.

Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty
Кулінари дали рецепт, як приготувати пряний хрін з помідорами. Фото з YouTube-каналу @chas_hotuvaty

Готовий хрін з помідорами розливають по банках. Рекомендується використовувати металеві кришки для закриття, щоб уникнути ризику псування закуски. Зберігати такий соус рекомендується лише в холодильнику протягом 6-9 місяців, щоб зберегти його свіжість та смакові якості.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.