Ласощі для внучат: рецепт натурального пломбіру без яєць за 5 хвилин. Готується швидко і смакує влітку

Літо – найкращий час для того, аби поласувати морозивом. Хтось купує смаколик, інші ж створюють десерт вдома. Наступний рецепт підкаже, як приготувати пломбір за 5 хвилин без яєць і морожениці.

Приготування домашнього пломбіру за цим рецептом не передбачає використання сирих яєць. Загальний процес створення морозива зменшується через те, що немає необхідності в термічній обробці. На приготування домашнього пломбіру піде приблизно 5 хвилин вашого вільного часу.

Ще одна перевага: під час заморожування цей літній десерт можна взагалі не перемішувати. Кристалики льоду в ньому не утворюються.

Інгредієнти для приготування домашнього пломбіру за 5 хвилин:

  • згущене молоко: 200 г (або за смаком);
  • вершки: 400 г (33% але можна й більше).

Покрокова інструкція з приготування домашнього пломбіру без яєць і морожениці

Крок № 1. Вершки поміщають до холодильнику, щоб вони добре охолонули перед використанням. Краще перед збиванням взагалі залишити їх на одну ніч в холодильнику. Якщо працювати із вершками, які охолоджені недостатньо – вони можуть просто не збитися. Перш ніж вилити вершки – пакет із ними добре збовтують.

Крок № 2. Вершки дістають з холодильнику, добре збовтують пакет і потім виливають їх в окрему ємність. Починають збивати за допомогою міксеру, встановивши прилад на невелику швидкість. Це не дозволить вершковій суміші розбризкуватися.

Рецепт домашнього пломбіру без яєць
Рецепт домашнього пломбіру без яєць

Крок № 3. Поступово швидкість міксеру збільшують до максимальної. Продовжують збивати вершки, допоки вони не будуть збитими наполовину. Розпізнати це можна по обʼєму. Він збільшується в 2-2.5 рази. Вінчик міксеру вже починає залишати сліди на поверхні вершків, але маса ще достатньо рідка для того, щоб з неї робити пломбір.

Крок № 4. Наступним етапом до вершкової суміші додають холодне згущене молоко. Його кількість можна регулювати на власний смак. За бажанням і для посилення смаку морозива у вершки додають ванільний екстракт або ж ванільний цукор.

Крок № 5. Вершки разом із згущеним молоком збивають до стану мʼякої піни. Довше, ніж потрібно, процедуру збивання не виконують. Інакше є ризик, що вершки будуть занадто збитими. В цьому процесі варто орієнтуватись не на час збивання, а на консистенцію вершкової маси.

Крок № 6. Після гарного збивання вершкову масу із згущеним молоком заморожують в морозильній камері. Перед розміщенням у холодильник її викладають в контейнер, паперові або вафельні стаканчики. Якщо вдома є кондитерський мішок з великими насадками – його можна використати для розкладання вершків у стаканчики. Або ж скористатись для цього звичайною столовою ложкою (в цьому варіанті вийде смачно, але не естетично).

Крок № 7. Стакани або контейнер з вершками ставлять до морозильної камери. Чекають повного заморожування десерту.

Домашній пломбір добре смакує охолодженим
Домашній пломбір добре смакує охолодженим

За кілька годин домашній пломбір буде повністю готовий. Його можна діставати і смакувати. Якщо бажаєте приготувати більш щільне морозиво – тримайте його в морозилці довше.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.