Такого ви точно не куштували: як приготувати варення з абрикосів – не зможете відірватись від цієї смакоти

Сезон цього фрукту розпочався, тож час закривати варення, яким ви зможете насолоджуватись взимку та згадувати літні часи: як приготувати абрикосове варення незвичним методом?

Приготування ароматного варення з абрикосів саме те, що потрібно зараз. Особливість цього рецепту полягає в тому, що варення готується незвичайним способом, що дозволяє зберегти яскравий смак та колір.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг
  • цукор – 500 г
  • вода – 250 мл

Першим кроком у процесі приготування є підготовка абрикосів. Їх необхідно ретельно промити під проточною водою та висушити за допомогою паперових рушників. Потім фрукти слід акуратно надрізати або розрізати навпіл, щоб видалити кісточки.

Далі абрикоси заливають гарячим сиропом. Для цього готують сироп з цукру та води, який доводять до кипіння. Киплячим сиропом заливають підготовлені фрукти та залишають їх просочуватися. Цей процес повторюється кілька разів протягом кількох днів. За цей час плоди проходять достатню термічну обробку, яка дозволяє їм добре зберігатися.

Кулінари розповіли, як приготувати ароматне варення з абрикосів
Кулінари розповіли, як приготувати ароматне варення з абрикосів

Для приготування варення з абрикосів, кісточки фруктів необхідно розколоти і витягти з них ядерця. З ядерець слід видалити шкірку, що може бути непростим завданням. Якщо шкірка не знімається легко, варто занурити ядерця на одну хвилину в киплячу воду, потім відкинути на сито і кілька разів крижаною водою. Після цього ядерця слід вкласти назад в абрикоси.

Підготовлені таким чином абрикоси слід перекласти у вогнетривку миску. Цукор необхідно насипати в каструлю, залити питною водою, ретельно перемішати і поставити на середній вогонь. Сироп для варення треба довести до кипіння і варити приблизно п’ять хвилин. Після цього зняти з вогню і відразу ж залити абрикоси в мисці, даючи їм повністю охолонути при кімнатній температурі.

Кулінари розповіли, як приготувати ароматне варення з абрикосів
Кулінари розповіли, як приготувати ароматне варення з абрикосів

Після того, як абрикосовий сироп охолоне, його слід обережно злити в каструлю, знову поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити сироп ще три хвилини, після чого зняти з вогню і знову залити абрикоси. Цю процедуру необхідно повторити мінімум три-п’ять разів.

Готове гаряче царське варення з абрикосів треба перекласти в сухі стерилізовані банки і дати йому охолонути. Зберігати готове варення необхідно в холодильнику.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.