“Апельсиновий рай”: домашній рецепт Фанти без хімії та фарбників – так смачно і нічого дорогого не треба

Цікавий рецепт освіжаючого напою до вашого родинного столу. Не зволікайте, а обов'язково приготуйте своїм рідним, щоб здивувати та вразити їхні смакові рецептори.

Літо – спекотна пора року для освіжаючих та смачних напоїв. А якщо вони ще й без барвників та хімії, це автоматично стає ще смачніше та корисніше. Цікавий рецепт та просте приготування. Літній консервний напій, який на смак нагадує апельсиновий газований напій фанта. Якщо хочете продовжити смак літа, аж до холодної зими, тоді обов’язково купуйте ці продукти та швидше біжіть на кухню!

Інгредієнти:

  • 4-5 апельсинів
  • 2 лимони
  • 2 л води
  • 500 г цукру
  • 1 ч. л. лимонної кислоти
Домашній рецепт Фанти без хімії та фарбників
Домашній рецепт Фанти без хімії та фарбників

Приготування:

Апельсини та лимони ретельно помийте. Зніміть з них цедру, намагаючись не зачіпати білу частину. Вичавіть з апельсинів і лимонів весь сік. М’якоть і залишки фруктів ні в якому разі не викидайте.

У величенькій каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте цукор і лимонну кислоту, ретельно перемішайте до повного розчинення цукру. Додайте до сиропу цедру, м’якоть і залишки фруктів. Варіть на маленькому вогні приблизно 10-15 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися 30 хвилин, щоб суміш була не дуже гарячою. Процідіть рідину через сито або ж марлю, щоб видалити всі тверді та зайві частинки фруктів. Додайте до процідженої рідини свіжий апельсиновий і лимонний сік. Перемішайте. Обов’язково спробуйте і додайте соку собі до смаку.

Домашній рецепт Фанти без хімії та фарбників
Домашній рецепт Фанти без хімії та фарбників

Розлийте напій у стерилізовані банки або пляшки, залишаючи трохи місця до верху. Закатайте кришками та поставте банки в киплячу воду на 10-15 хвилин для пастеризації, та будьте обережні з гарячою водою. Вийміть банки з води і дайте охолонути при кімнатній температурі.

Тепер напій готовий до зберігання і вживання протягом всієї зими! Якщо маєте вільний час та хист до приготування закруток та подібних напоїв, обов’язково повторіть цей цікавий рецепт та здивуйте своїх близьких та друзів!

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.