“Куди вже дівати ці абрикоси?”: Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими

Прості рецепти варення з абрикосів, які зможе повторити будь-хто, навіть новачок на кухні: Абрикосове варення - це гарне рішення, якщо вам вже набридло викидати абрикоси!

Сезон фруктів вже давно розпочався, саме час втілювати цікаві рецепти, щоб здивувати гостей. Топ – 3 найпростіші рецепти абрикосового варення, яке зможе повторити абсолютно кожен!

Густе абрикосове варення, яке нагадує джем

Рецепт:

  • Абрикоси – 1 кілограм
  • Цукор – 1 кілограм
  • Лимонна кислота – 0,5 чайної ложки

Промийте фрукти та дістаньте кісточки. Викладіть в рядок абрикоси, “ямкою”, де знаходилась кісточка вгору (або ж можете порізати абрикоси на маленькі шматочки, тоді воно буде ще більше нагадувати джем), кладіть одразу в каструлю в якій готуватимете. Кожен рядок засипте цукровим порошком та поставте абрикоси на ніч. Після того, як вони дали сік, перемістіть каструлю на вогонь, будьте уважні, та весь час помішуйте абрикоси. Лишіть суміш до кипіння, варення варто тримати на маленькому вогні, не забуваючи знімати піну 40-45 хв. Далі всипте лимонну кислоту і витримайте 5-7 хв. Гарячу суміш перелийте у стерилізовані банки. Обгорніть в теплий рушник та залиште до вистигання!

Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими
Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими

“Швидке” варення з абрикосів

Рецепт:

  • Абрикоси – 1 кілограм
  • Цукор – 300 грам

Гарно промийте абрикоси та обов’язково приберіть кісточки. Помістіть фрукти туди, де буде готуватись варення. Все ретельно засипте цукровим порошком та лишіть на добу. Помістіть абрикоси на вогонь і мішайте доводячи до кипіння, обов’язково знімаючи “шум”. Варіть цукрову суміш впродовж 7 хв. від моменту закипання. Далі одразу перелийте суміш у стерилізовані та чисті скляні ємкості і закрийте. Готово!

Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими
Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими

Звичайний рецепт варення з абрикосів

Рецепт:

  • Абрикоси – 2 кілограми
  • Цукор – 1 кілограми
  • Вода – 1 склянки

Фрукти вимийте і висушіть, дістаньте кісточки та поріже абрикоси довільними шматочками. В тару, де буде готуватися варення, покласти абрикоси та цукровий порошок і налити воду. Поставте каструлю на маленький вогонь та варіть 30-40 хвилин, перемішуючи ложкою та знімаючи піну. Не доводьте суміш до закипання, охолодіть її і знову варіть 25 хв. Повторіть цю процедуру тричі до загустіння. Якщо бажаєте більш рідке, буде достатньо 2 рази. Суміш розлийте в стерилізовані ємкості та закатайте кришками і загорніть у теплий рушник. Залишіть його до повного застигання у теплому місці.

Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими
Топ 3 легкі рецепти варення з абрикосів, щоб зберегти літній смак аж до зими

Ці прості рецепти точно “спасуть” абрикоси, які вже немає куди дівати. Варення чудово підійде до цілої купи десертів і абрикосовий смак додасть приємного літнього відчуття легкості! Його можна додати до морозива, намастити на ранкові тости, подавати до сирної тарілки та додавати його у начинку для пирогів чи, будь-якої іншої випічки! Зберігайте його у темному та прохолодному місці, це допоможе зберегти його смак та воно довше буде придатним до споживання.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.