Секрет приготування надзвичайно смачної кукурудзи за 5 хвилин: на що звернути увагу при покупці качанчиків?

Літо – найкращий час для того, аби поласувати свіжою і тільки-но звареною кукурудзою. Якщо вам не хочеться витрачати забагато часу на її приготування – наступні поради і рецепти стануть вам у нагоді.

Посмакувати влітку кукурудзою полюбляють багато людей. Але перед тим, як їсти – її потрібно відварити, витративши певну кількість свого часу. В умовах постійних знеструмлень і відключень світла за графіком чимало українців позбавлені навіть такої можливості.

Щоб зекономити час та відварити кукурудзу в прямому сенсі за пʼять хвилин – приділіть увагу правильному вибору качанчиків в магазині.

Отже, для того, щоб кукурудза зварилась швидко та вийшла найсмачнішою – необхідно обирати її з огляду на рекомендації експертів.

Як вибрати кукурудзу в магазині: корисні поради
Як вибрати кукурудзу в магазині: корисні поради

Порада № 1. Купуйте кукурудзу виключно в качанчиках із листям та чубчиком. Якщо обгортка з кукурудзи зрізана – її зернятка через короткий час стають набагато твердішими і крохмалистими.

Памʼятайте, що натуральна обгортка у вигляді зелених листочків допоможе зберегти кукурудзу всередині свіжою набагато довше.

Порада № 2. Під час вибору свіжої кукурудзи в магазині подивіться і на стан листя. Воно повинно бути зеленого кольору і не мати пошкоджень на своїй поверхні.

Порада № 3. Звертайте увагу на вагу кукурудзяного качана. Візьміть до рук декілька качанчиків відразу. Той, що буде серед них найтяжчим – це й найбільш свіжий і молодий екземпляр. Адже тільки молоді зернятка більш за все заповнені великою кількістю солодкого соку.

Порада № 4. Подивіться на стан чубчику кукурудзу. Експерти зазначають, що коричневий та сухий чубчик свідчить про те, що цей екземпляр кукурудзи вже старий. Варитись він буде довго і все одно залишиться більш жорсткішим.

Молоді качани кукурудзи мають чубчик зеленого або жовтого кольору. На дотик він зазвичай вологий і трошечки липкий.

Як приготувати кукурудзу на 5 хвилин? Рецепт

Крок № 1. Почистіть качани кукурудзи від захисного листя та чубчику.

Крок № 2. Натріть сирі качани сіллю. За бажанням можете додати й інші спеції та приправи.

Крок № 3. Покладіть качанчики в поліетиленовий пакет, а далі – помістіть у мікрохвильову піч.

Крок № 4. Поставте режим печі на максимальну температуру.

Крок № 5. Готуйте качани 5-7 хвилин. Обережно дістаньте пакет з кукурудзою із мікрохвильової печі. Перекладіть їх на окрему тарілку.

Крок № 6. Кукурудза готова до вживання. За бажанням можете ще приправити її невеликим шматочком вершкового масла.

Смачного!

Як приготувати кукурудзу в духовці без води?

Ще один цікавий рецепт швидкого приготування кукурудзи – в електричній духовці. Якщо світло – рідкий гість у вашій оселі, то цей рецепт стане найкращим виходом з положення. Адже на приготування кукурудзи знадобиться лише 25-30 хвилин.

Як приготувати кукурудзу в духовці без води: рецепт
Як приготувати кукурудзу в духовці без води: рецепт

Які інгредієнти знадобляться?

  • кукурудза;
  • сіль;
  • вершкове масло;
  • спеції і приправи (за бажанням);
  • рукав для запікання.

Покрокова інструкція по приготуванню свіжої кукурудзи в духовці

Крок № 1. Очистіть кукурудзу від зеленої обгортки та волокон.

Крок № 2. Змастіть кожен качан шматочком вершкового масла, а потім – натріть сіллю, спеціями і приправами за смаком.

Крок № 3. Складіть кукурудзяні качани в рукав для запікання. Увімкніть електричну духовку і розігрійте її до температури + 180°С. потім покладіть туди кукурудзу в рукаві для запікання. Для повного приготування буде достатньо 25-30 хвилин.

Для такого способу приготування зовсім не потрібні ані великі каструлі, ані вода. Все виходить чисто, швидко і неймовірно смачно. Спробуйте самі і розповідайте про результат в коментарях.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?