І м’яса не треба: запікаю баклажани так, що гості не здогадуються, що це синенькі – змітають зі столу

Баклажани чудово підходять для запікання, тушкування і смаження з овочами. Наступний рецепт синеньких із сиром, спеціями та помідорами чудово урізноманітнить повсякденне меню. Спробуйте!

Якщо на вашому городі вже вродили перші баклажани – спробуйте їх приготувати за наступним рецептом. Вони виходять неймовірно смачними і нагадують справжнє мʼясо.

Для приготування синеньких за цим рецептом вам знадобляться наступні інгредієнти:

Баклажани на пательні з помідорами та сиром: складові
Баклажани на пательні з помідорами та сиром: складові
  • 1 баклажан;
  • 1 помідор;
  • 3-4 шматка м’якого адигейського сиру;
  • мексиканська приправа: 1 ч.л.;
  • перець та сіль: за смаком;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • маленький пучок свіжої зелені;
  • 1-2 зубчики часнику

Далі “Один Факт” наводить покроковий рецепт, за яким ви зможете створити на власній кухні найсмачніші баклажани, схожі за смаком на мʼясо.

Крок № 1. Баклажан треба порізати вздовж на слайси. Їх товщину регулюйте самостійно, але дивіться, щоб не були занадто тоненькими. Бо в такому випадку вони будуть пригоряти на пательні.

Крок № 2. Кожну частину синеньких треба поперчити та посипати сіллю за смаком. Далі — обсмажуйте їх з обох боків на оливковій олії.

Крок № 3. Наступним етапом порізати мʼякий сир та обсмажити його на пательні гриль з обох боків.

Крок № 4. Дрібно порізати помідори. Додати до них подрібнену зелень, тертий часник та спеції. Все ретельно перемішати.

Крок № 5. Смажені слайси з баклажану викладіть на пласку тарілку. Зверху покладіть сир і овочеву суміш. Страва готова – можете куштувати.

Баклажани на пательні з сиром та помідорами: покроковий рецепт
Баклажани на пательні з сиром та помідорами: покроковий рецепт

Смачного!

До речі, баклажан – дуже специфічний овоч. Часто господині стикаються із тим, що після приготування він гірчить. Щоб цього не сталось, потрібно знати способи, як прибрати гіркоту, властиву старим баклажанам.

Один з найкращих засобів для цього – звичайна харчова сіль. Синенькі потрібно розрізати вздовж на частини, а потім місця розрізу посипати крупною сіллю.

Залишити в такому вигляді на 20 хвилин. Коли на поверхні слайсів зʼявляться краплі води – синенькі ополіскують під проточною водою від залишків солі. Потім можете їх смажити.

Нові статті

Схожі статті

Найпростіша закуска з баклажанів, яку можна приготувати без зайвого клопоту. Рецепт смакоти на зиму

Найпростіший рецепт з баклажанів – чудовий варіант зимової закуски на зиму. Вона може прикрасити собою новорічний святковий стіл або ж стане чудовим доповненням до повсякденного меню.

Вся правда вийшла назовні: 42-річна Катерина Кухар після чуток про розлучення засвітилась з іншим – “Моя”

Катерина Кухар більше не холостячка на тлі чуток про розлучення з Олександром Стояновим - хто новий обранець прими-балерини та як же він виглядає?

Розлучився з нею заради іншої: 49-річний Вакарчук показав свою першу обраницю, з якою був 20 років у шлюбі

Святослав Вакарчук є щасливим батьком двічі, перебуваючи в шлюбі з Євгенією Яцутою, але хто був його першою дружиною, з якою здавалося, що на все життя.

Він був ді-джеєм, а вона майбутньою зіркою: 36-річна Леся Нікітюк показала екс-обранця – кохання молодості

Особисте життя Лесі Нікітюк зазвичай приховане за сімома замками, адже щастя любить тишу, але телеведуча вирішила поділитись кохання своєї молодості - хто він?