Баклажани “по-сербськи”: хто спробує, обов’язково бере рецепт! Розказую вперше

Із соковитих баклажанів можна приготувати безліч смачних страв. З ними будь-яка вечеря вдасться смачною та пройде на "ура". Баклажани "по-сербськи" відкриють вам новий смак простих літніх овочів.

Літо – час свіжих овочів, тому в цей період важливо приділити увагу приготуванню смачних страв із них. Наприклад, з баклажанів можна створити неперевершену страву до щоденного столу або святкового застілля.

Баклажани по-сербськи приємно вразять і вас, і ваших рідних своїм неперевершеним смаком. Спробуйте приготувати їх в домашніх умовах за наступним рецептом.

Для приготування смачної закуски з баклажанів знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1-2 синеньких середнього розміру;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 лимон;
  • 40 грамів петрушки;
  • 0.5 стакани волоського горіху;
  • 0.3-0.5 столових ложки бальзамічного уксусу;
  • сіль: за смаком;
  • чорний мелений перець: за смаком;
  • оливкова олія: за смаком;
  • цукор: за смаком.

Заявленої кількості складових вистачить для того, аби приготувати 8 порцій баклажанів по-сербськи.

Рецепт баклажанів по-сербськи
Рецепт баклажанів по-сербськи

Як приготувати баклажани по-сербськи? Покроковий рецепт

Крок № 1. Баклажани промити під проточною водою. Зрізати з них верхівки. Нарізати овоч вздовж на слайси товщиною 0.5-1 см. Зверху посипати баклажани сіллю – щоб з них пішла гіркота. Залишити їх на 30 хвилин.

Крок № 2. Приготувати заправку для баклажанів по-сербськи. Подрібнити часник та викласти її в окрему миску. Додати сік та цедру одного лимону. Також додати дрібно порізану петрушку, оцет, оливкову олію і дрібкою цукру. Все ретельно перемішати.

Крок № 3. Очищені волоські горіхи покласти на розігріту пательню. Обсмажити їх протягом двох хвилин. Подрібнити та додати в соус.

Крок № 4. Баклажани через 30 хвилин промити під проточною водою. Віджати їх та обсмажити на пательні до появи золотистого кольору.

Крок № 5. Обсмажені слайси баклажану викласти на паперовий рушник. Це дозволить прибрати рештки рослинної олії, на якій вони смажилися.

Крок № 6. Перекласти синенькі на пласку тарілку. Зверху змастити приготованим часниковим соусом. Посипати молотим чорним перцем. Страві необхідно дати трохи часу, щоб вона постояла та наситилася соковитою заправкою. Для цього вистачить 15 хвилин. Потім можна подавати до столу.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Розлучився з нею заради іншої: 49-річний Вакарчук показав свою першу обраницю, з якою був 20 років у шлюбі

Святослав Вакарчук є щасливим батьком двічі, перебуваючи в шлюбі з Євгенією Яцутою, але хто був його першою дружиною, з якою здавалося, що на все життя.

Він був ді-джеєм, а вона майбутньою зіркою: 36-річна Леся Нікітюк показала екс-обранця – кохання молодості

Особисте життя Лесі Нікітюк зазвичай приховане за сімома замками, адже щастя любить тишу, але телеведуча вирішила поділитись кохання своєї молодості - хто він?

Джа і Евеліна: 41-річна Джамала показала, як виглядає її рідна сестра, старша на 3 роки (Фото)

Співачка і багатодітна матуся Джамала вперше за довгий час показала, як виглядає її старша сестра Евеліна. "Один Факт" пропонує подивитись, як виглядають дві сестри і чи схожі одна на одну.

“40-80 тисяч, іноді – менше”: 54-річна Бурмака розсекретила суму, яку заробляє за місяць і куди витрачає

Українська співачка Марія Бурмака розсекретила, скільки їй вдається заробити за місяць і куди вона витрачає кошти. Гонорари 54-річної артистки можуть вразити звичайного пересічного українця.