Мій Іванко дав рецепт: Пиріжки з яблуками, які готую весь серпень. Ідеальний десерт

З яблук можна приготувати все, що завгодно та навіть більше, але якщо ви полюбляєте більш класичні рецепти, то обов'язково приготуйте ці пиріжки, ви будете приємно здивовані!

Пиріжки з яблуками — це класичний десерт, який люблять усі. Їх ароматна та проста начинка і хрустке тісто роблять ці пиріжки ідеальним вибором для сімейних застіль та чаювання, свят або просто як смачний перекус. Рецепт пиріжків з яблук, які стануть улюбленими у вашій родині.

Рецепт найсмачніших пиріжків з яблук

Цей рецепт дозволяє приготувати смачні, ароматні і ситні пиріжки, які чудово підходять для будь-якого випадку.

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 г охолодженого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста
  • Щіпка солі

Для начинки:

  • 4-5 середніх яблук
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Для змащування:

  • 1 яйце
  • Цукор для посипання за смаком

Для приготування тіста в великій мисці просійте борошно разом з розпушувачем і сіллю. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і швидко перетріть його з борошном до утворення великої крихти. Потім додайте цукор і яйце, замісіть тісто до однорідності. Якщо тісто вийде занадто сухим, додайте 1-2 столові ложки холодної води. Увімкніть духовку на 180°C, а тісто обгорніть в плівку і залиште в холодильнику поки духова піч не розігріється.

Пиріжки з яблуками, які готую весь серпень. Ідеальний десерт
Пиріжки з яблуками, які готую весь серпень. Ідеальний десерт

Для приготування начинки яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевини та наріжте кубиками. Викладіть їх у середню каструлю, додайте цукор, корицю та лимонний сік. Варіть на середньому вогні, поки яблука не стануть м’якими й не випарується частина рідини, приблизно 10-15 хвилин. Розведіть кукурудзяний крохмаль у 2 столових ложках води й додайте до яблук, варіть ще 2-3 хвилини, поки начинка не загусне. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

Пиріжки з яблуками, які готую весь серпень. Ідеальний десерт
Пиріжки з яблуками, які готую весь серпень. Ідеальний десерт

Розкатайте охолоджене тісто на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 3 міліметри й виріжте круги діаметром близько 10 см, використовуючи формочки для печива або стакан. На кожен кружечок розкладіть 1-2 столової ложки яблучної начинки, з’єднайте краї тіста, створюючи напівкруглі пиріжки, і стискайте краї виделкою для кращого з’єднання. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, змастіть їх з верхівки збитим яйцем і посипте цукром, якщо бажаєте. Випікайте в розігрітій духовці 20-25 хвилин, поки пиріжки не стануть золотисто-коричневими. Дайте пиріжкам трішки охолонути й подавайте до столу!

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?