Простий рецепт домашньої ряжанки з 2 інгредієнтів. Готую кисломолочний напій за 7 кроків – смачно і корисно

Приготування корисних страв та напоїв — улюблена справа багатьох господинь. Наступний рецепт підкаже, як зробити густу та смачну ряжанку в домашніх умовах.

Ряжанка – смачний та корисний кисломолочний продукт, який цілком можна приготувати в домашніх умовах. Для створення напою знадобиться лише 2 інгредієнти:

  • 3 літри молока;
  • 4 ст. л. сметани.

Щоб ряжанка вийшла найсмачнішою, краще обрати для неї жирне, домашнє молоко і сметану. До речі, його можна замінити йогуртом або кефіром.

Як приготувати густу домашню ряжанку? Покрокова інструкція

Крок № 1. Молоко вилити в окрему каструлю. Поставити її на середній вогонь.

Крок № 2. Довести молоко до кипіння. Залишити його кипіти протягом 5 хвилин. Важливо протягом цього часу слідкувати за молоком, щоб воно з каструлі не вибігло і не піднялась занадто висока пінка.

Крок № 3. Кипʼячене молоко перелити в окремий посуд, який в подальшому можна буде поставити у духовку. Краще за все обрати для цього керамічний горщик.

Крок № 4. Розігріти електричну духовку до + 150°С. Поставити в неї молоко та залишити його томитися протягом 3-4 годин. Кришкою накривати не треба. Під час запікання на поверхні молока зʼявиться золотиста скоринка, а сам продукт набуде карамельного відтінку.
Крок № 5. Дістати топлене молоко з духовки і на деякий час залишити, щоб воно охолоджувалось до температури + 40°С.

Рецепт приготування ряжанки в домашніх умовах
Рецепт приготування ряжанки в домашніх умовах

Крок № 6. Невелику частку топленого молока вилити в сметану та ретельно перемішати, допоки не вийде однорідна маса.

Крок № 7. Вилити суміш зі сметани та молока в топлене молоко, яке залишилось в горщику. Пінку попередньо можна зняти або ж залишити.

Крок № 8. Горщик з майбутньою ряжанкою накрити кришкою та загорнути в теплий плед або махрове простирадло. Залишити його в теплому місці приблизно на 8 годин. За цей час суміш стане густою.

Крок № 9. Розлити домашню ряжанку в скляні банки. Зберігати в холодильнику.
З кожного літру молока виходить приблизно 700 г ряжанки.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?