Від магазинних не відрізнити: приготувала в домашніх умовах іриски для внучат – вийшла повна смакота!

Приготувати найсмачніші іриски в домашніх умовах – зовсім не складно. Десерт виходить неймовірно солодким і практично не відрізняється від магазинних цукерок. Спробуйте самі!

Щоб приготувати іриски в домашніх умовах, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 600 г сметани жирністю 20%;
  • 600 г цукру;
  • 70 г вершкового масла.

Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах? Покрокова інструкція

Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах: рецепт
Як приготувати солоденькі іриски в домашніх умовах: рецепт

Крок № 1. Усю сметану перелити в окрему каструлю та поставити на великий вогонь. Довести до кипіння.

Крок № 2. Коли сметана закипить – додати до неї цукор. Потрібно прослідкувати за тим, щоб він повністю розчинився в ній.

Крок № 3. Після цього – уповільнити вогонь під каструлею та продовжувати варити сметану з цукром, допоки вона не набуде карамельного відтінку. Масу потрібно постійно помішувати, щоб вона не приставала до донця каструлі.

Крок № 4. Додати до основної маси олію. Продовжити приготування до того моменту, поки сметана добре не загустіє.

Перевірити готовність сметанної маси можна доволі легко. Для цього потрібно її невеликий шматочок опустити під холодну воду. Якщо вона перетворилася на щільну кульку – її можна вважати готовою та зняти з вогню.

Крок № 5. Готову масу зі сметани та цукру вилити в окрему велику форму, застелену пергаментом. Також можна залити її в маленькі формочки з силікону. Залишити на деякий час, щоб маса добре охолола.

Крок № 6. Порізати готові іриски на порції та вживати разом із чаєм або кавою. За смаком вони вийдуть нічим не гірше за магазинні.

Смачного!

Рецепт смачних ірисок в домашніх умовах
Рецепт смачних ірисок в домашніх умовах

До речі, для приготування ірисок в домашніх умовах потрібно лише 2-2.5 години вашого часу. Але він вартий того, аби пригадати солодкий смак дитинства та потішити і себе, і дітей з онучатами справжніми солодощами, створеними власноруч.

Домашні іриски мають тонкий вершковий аромат та неймовірно солодкий смак.

Нові статті

Схожі статті

“Живу в тумані з моменту двох смужок”: MamaRika зі сльозами на очах розповіла про важке материнства

MamaRika, відома українська співачка, відверто поділилася своїм непростим досвідом материнства, зокрема труднощами, з якими вона зіштовхнулася під час вагітності та після народження сина

“10 тисяч доларів”: Дядя Жора назвав конкретну суму свого заробітку щомісяця – бізнесмен на мільйон

Як виявилось Дядя Жора не такий простий чоловік, як здається, адже шоумен має безліч бізнесів, які приносять йому хороший дохід - скільки заробляє комік?

“Вперше показую”: Віталій Козловський присвятив музичний кліп 7-місячному синочку та засвітив його обличчя

Український співак Віталій Козловський вперше показав обличчя маленького сина. Сьогодні Оскару виповнилося 7 місяців і з нагоди цього свята зірковий батько присвятив йому кліп.

При надії й без декрету? 29-річна Анна Кошмал розповіла, коли планує перестати працювати – не скоро

Нещодавно зірка Сватів Анна Кошмал повідомила про свою другу вагітність досить оригінальним способом, а згодом і розповіла, чи планує йти в декрет.