Ніякої тертки не треба! Готую картопляники по-новому: оригінальний рецепт для лінивих домогосподарок

Картопляні оладки – популярна страва української кухні. В нашій країні їх називають дерунами та готують за різноманітними рецептами. "Один Факт" пропонує до уваги читачів "найлінивіший" із них.

Деруни готують в Україні з натертої або передавленої сирої картоплі. До картопляної маси додають також яйця, сіль, спеції та борошно. А ще – цибулю і часник для більш пікантного смаку.

Щоб приготувати картопляні оладки – необхідно спочатку почистити картоплю, а потім – натерти її на дрібній або крупній тертці. Підготовка до приготування дерунів займає в господинь чимало часу. Втім, існує оригінальний рецепт лінивих картопляників, які дуже просто та легко готувати. Ділимося із вами їх рецептом.

Інгредієнти для приготування дерунів по-новому:

  • 500 г сирої картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ріпчаста цибуля середнього розміру;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • 50 мл рослинної олії;
  • сіль (за смаком);
  • мелений чорний перець (за смаком).

Головний секрет приготування лінивих дерунів полягає у особливому методі подрібнення сирої картоплі. Її не потрібно натирати на тертці, як в класичних рецептах приготування українських дерунів. Достатньо подрібнити коренеплід у блендері або ж пропустити через мʼясорубку.

Як приготувати ліниві деруни? Покрокова інструкція для господинь

Як приготувати деруни: новий рецепт - і тертки не треба
Як приготувати деруни: новий рецепт – і тертки не треба

Крок № 1. Підготувати усі інгредієнти з переліку, що наведений вище.

Крок № 2. Очистити картоплю та цибулю від лушпиння. Промити під проточною водою. Нарізати невеликими шматочками довільного розміру.

Крок № 3. Закинути нарізану картоплю в чашу блендеру. Туди ж покласти і ріпчасту цибулю. Перебити їх в однорідну масу на високій швидкості. До речі, подрібнення сирої картоплі на мʼясорубці дасть аналогічний ефект.

Рецепт дерунів по-новому
Рецепт дерунів по-новому

Крок № 4. Перекласти картопляно-цибулеву масу в глибоку тарілку на 5-7 хвилин. За цей час картопля виділить сік. Його потрібно зцідити – щоб оладки вийшли пишними та не розвалювалися на пательні. Найкраще за все відкинути картопляну суміш на друшляк або сито, потім – добре віджати увесь сік.

Крок № 5. Знов перекласти картопляну масу назад в глибоку миску. Вбити туди ж одне сире яйце. Додати потрібну норму борошна, поперчити та посолити за смаком. Ретельно перемішати усі інгредієнти – щоб суміш вийшла однорідною.

Крок № 6. Прогріти на плиті пательню. Попередньо в неї налити трохи рослинної олії – для смаження картопляних оладків.

Крок № 7. В гарячу олію покласти невелику порцію картопляної маси. Це зручніше робити за допомогою столової ложки. Заготовки для картопляних дерунів робити круглої форми.

Крок № 8. Смажити картопляні оладки на середньому вогні. На смаження кожної зі сторін потрібно 2-3 хвилини. Бажано накрити деруни кришкою.

Крок № 9. Готові деруни перекласти на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе зайву олію.

Рецепт лінивих дерунів з сирої картоплі
Рецепт лінивих дерунів з сирої картоплі

Деруни, приготовані за цим рецептом – виходять пишними, ніжними та неймовірно смачними.

Подавати їх до столу краще зі сметаною. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Інесса Гріцаєнко з “Голосу країни” виходить заміж: вокалістка оголосила про заручини і похвалилась обручкою

Учасниця "Голосу країни" Інесса Гріцаєнко повідомила про те, що виходить заміж. На персональній сторінці виконавиці в соцмережі зʼявились відповідні світлини. Хто став її обранцем?

Go_A, Melovin, Jamala та інші учасники Євробачення: як Україна наводила шум на пісенному конкурсі?

Від мелодійного фольклору до яскравого перформансу — Україна постійно доводить, що музика, стиль і культура можуть бути тісно переплетені, щоб створити справжнє мистецтво на сцені.

Відберуть у пенсіонерів: уряд в 2025 році забере невикористані кошти з банківських рахунків переселенців

Вже наступного року український уряд запланував забрати невикористані грошові кошти з банківських рахунків пенсіонерів, що мають статус ВПО. За яких умов це буде відбуватись?

Кава з фіолетової кульбаби: чому напій з цикорію слід пити кожного дня і в чому його користь насправді

Напої без кофеїну протягом останніх років набирають все більшої популярності – особливо серед тих, хто дотримується здорового способу життя. Одним з них, зокрема, є кава з цикорію. В чому її користь?