І на хліб можна намастити, і з кашею поїсти: овочева закуска на зиму – рецепт кабачкової ікри до гарніру

Готувати кабачкову ікру на зиму за цим рецептом – простіше простого! Зі звичайних кабачків вийде суцільна смакота, яка стане чудовим доповненням до будь-якої трапези.

Кабачкова ікра – смачна страва, яку використовують як намащення на хліб або додаток до будь-якого гарніру (макарон, гречаної каші та інших страв). Найбільш розповсюджений варіант використання – намазати готову кабачкову ікру на хліб.

Однак ця страва добре поєднується з рисом, макаронами, рисом, гречаною кашею і навіть – картопляним пюре. Можна змішати кабачкову ікру та гарнір у рівних пропорціях.

Деякі гурмани їдять кабачкову ікру з рибою, пельменями, мʼясом або мантами. Деякі з господинь додають її у борщ – для більш насиченого смаку.

“Один Факт” підготував для вас універсальний рецепт кабачкової ікри на зиму. Для його приготування знадобляться ось такі інгредієнти:

  • 1.2 кг кабачків;
  • 250 г свіжої моркви;
  • 250 г солодкого перцю;
  • 250 г ріпчастої цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • 2.5 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. 9% оцту;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ч. л. солі

Ця кількість складових розрахована на 6 порцій кабачкової ікри.

Покроковий рецепт приготування кабачкової ікри

Універсальний рецепт кабачкової ікри
Універсальний рецепт кабачкової ікри

Крок № 1. Свіжі кабачки слід очистити від шкірки та насіння. Нарізати довгими ломтиками. Перекрутити на мʼясорубку. Якщо на вашій кухні не знайшлось мʼясорубки – можете скористатись кухонним комбайном. Оберіть насадку у вигляді ножа для подрібнення.

Крок № 2. Покласти готовий кабачковий фарш в окрему каструлю. Вона повинна бути глибоченькою. Окремо почистити ріпчасту цибулю, перець та моркву. Помити під проточною водою. Подрібнити овочі в кухонному комбайні або ж мʼясорубці. Подрібнені овочі слід перекласти в каструлю із кабачками. Додати рослинну олію. Перемішати, накрити суміш кришкою та готувати на сильному вогні до закипання.

Крок № 3. Зменшити вогонь до мінімуму. Тушкувати кабачкову ікру під кришкою протягом 45-50 хвилин. За цей час овочі добре розмʼякшаться. Щоб кабачкова маса не прилипала до дна каструлі – потрібно її перемішувати через кожні 5-10 хвилин.

Крок № 4. Додати до кабачків цукор, сіль, томатну пасту та подрібнений часник (можна пропустити через часниковий прес). Ретельно перемішати усі складові. Тушкувати на повільному вогні ще протягом 7 хвилин.

Крок № 5. Влити оцет в каструлю із кабачковою масою. Перемішати. Додати суху або свіжу зелень за смаком. Вимкнути плиту та залишити ікру під кришкою приблизно на 5 хвилин – щоб вона добре настоялася.

Крок № 6. Простерилізувати банки та кришки для закрутки будь-яким зручним для вас способом. Підготовлені банки наповнити кабачковою ікрою майже до краю, залишивши приблизно 2-3 мм. Закатати зимову закуску металевими кришками. Перевернути догори дном та дайте їм охолонути.

Наведена кількість інгредієнтів розрахована на приготування 1.5 літрів кабачкової ікри. Після того, як продукт охолоне – банки зберігають в темному та прохолодному місці.

Універсальний рецепт кабачкової ікри
Універсальний рецепт кабачкової ікри

І наостанок – корисна порада. Для приготування ікри варто обирати кабачки середнього розміру. Оптимальна вага одного плоду повинна складати 100-200 грамів. Бажано, щоб шкірка була тоненькою та без пошкоджень.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?