Соковите сало буде прямо “танути” в роті: ось як правильно вибрати і засолити продукт – покроковий рецепт

Сало – національний український продукт, який можна вживати хоч щодня. Близько 30 г солоного сальця на добу принесуть вашому організму суцільну користь. Розповідаємо, як його правильно засолити.

Солоне сало користується в українців особливою популярністю. По-перше, воно достатньо довго зберігається. По-друге – ідеально смакує із борщем та багатьма іншими першими стравами.

Щоб сальце вийшло смачним, запашним та соковитим – його потрібно правильно засолити. Для цього, насамперед – необхідно обрати відповідний шматочок сальця для засолювання. Краще купувати свине сало зі шкіркою, завтовшки 2,5 см.

Рецепт засолювання свіжого сала в домашніх умовах зі спеціями
Рецепт засолювання свіжого сала в домашніх умовах зі спеціями

Сало повинно бути однорідним. Бажано перевірити його якість за допомогою ножа. Для цього продукт протикають гострим предметом. Якщо інструмент йде із опором – продукт якісний.
В розрізі свіже сало для засолки повинно мати білий колір із легким рожевим відтінком. Експерти не радять засолювати занадто маленькі шматочки сала, а ще – продукт жовтого кольору.

Засолювання сала в домашніх умовах: перелік інгредієнтів:

  • сіль: 300 г;
  • спеції: за смаком;
  • часник: 5-6 зубчиків;
  • сало: 400 г.

Як засолити сало? Покроковий рецепт

Як засолити сало: покроковий рецепт
Як засолити сало: покроковий рецепт

Крок № 1. Сало промити під проточною водою. Просушити за допомогою паперового рушника.

Крок № 2. Викласти сало в окрему миску з сіллю. Натерти його з усіх боків. Зверху – посипати спеціями.

Крок № 3. Нарізати зубчики часнику тоненькими пластинками. Зробити в шматку сала надрізи та вкласти в них тоненькі пластинки часнику.

Крок № 4. Залишити сало постояти з часниковою начинкою на 3-4 години. Бажано, щоб продукт знаходився в умовах кімнатної температури.

Крок № 5. Прибрати сальце до холодильнику. Зверху прикрити паперовою серветкою.

Крок № 6. Перевертати сальце в мисці двічі на добу. Через три дні воно повністю просолиться і його можна буде вживати в їжу.

До речі, за таким рецептом можна засолити сальце і у скляну банку. Усі інгредієнти та рецепт – такі самі. Тільки сальце потрібно нарізати шматочками і залишити в банці на 3 дні разом із сіллю.

Рецепт засолювання свіжого сала в домашніх умовах зі спеціями
Рецепт засолювання свіжого сала в домашніх умовах зі спеціями

Банку із салом зберігати в холодильнику. Діставати безпосередньо перед вживанням.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.