Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

Щоб приготувати квашені помідори на зиму, підготуйте наступні інгредієнти (на 5 літрів):

  • вода: 2,5 літри;
  • сіль: 50 г;
  • цукор: 25 г;
  • зелень петрушки;
  • суцвіття кропу: 3 штуки;
  • помідори;
  • гострий перець: 1-2 штуки;
  • часник: 5 зубків;
  • столова ложка гірчиці.

Покрокова інструкція з приготування квашених помідорів у 5-літровому відрі

Крок № 1. Взяти ціленькі помідори твердих сортів. Добре промити їх та просушити. На дно пластикового відра, де будуть кваситись помідори – покласти петрушку, кріп, хрін та часник.

Крок № 2. Нарізати гіркий перець та покласти туди ж – у відро. Далі помістити в ємність помідори.

Крок № 3. Зверху на помідори покласти листя петрушки і зверху прикрити свіжими листями хрону. Перед цим потрібно закипʼятити, а потім охолодити воду. Коли рідина охолоне повністю – додати в неї цукор та сіль. Ретельно все перемішати, щоб всі компоненти добре розчинилися.

Крок № 4. Залити помідори підготовленим розчином, зверху – засипати гірчицею. Щільно закрити відерце кришкою та поставити в прохолодне місце – щоб добре заквасилися.

Через кілька днів закуска з помідорів буде готова. Можна зберігати її до зими в прохолодному місці або вживати відразу. Смачного!

Рецепт закуски з квашених помідорів
Рецепт закуски з квашених помідорів

До речі, щоб помідори заквасилися швидко та просто, їх перед закладанням у відро потрібно добре помити та видалити хвостики. В процесі заквашування на поверхні розсолу буде створюватись осад та піна.

Бажано накрити томати зверху багатошаровою марлею та час від часу промивати її під проточною водою. Адже на цій тканині буде накопичуватися цей осад.

Рецепт закуски з квашених помідорів на зиму
Рецепт закуски з квашених помідорів на зиму

Заквашування помідорів займає приблизно 5-7 днів. Коли розсіл стане мутним – можна ємність із закускою перенести в льох або ж на балкон. Квашені помідори будуть повністю готові через 2-3 тижні.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.