Відчуєте справжню атмосферу Криму! Як приготувати хрусткі та пухкі чебуреки – аромат буде на всю оселю

Ностальгія наздожене вас, як тільки ви приготуєте цю страву - рецепт нереально смачних кримських чебуреків, які сподобаються кожному. Готуйте прямо зараз!

Кримські чебуреки є популярною стравою, особливо у Україні, завдяки своєму ніжному тонкому тісту та соковитій начинці, які створюють неперевершений смак. Щоб приготувати ці смачні чебуреки в домашніх умовах, обов’язково спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 250 мл окропу
  • 30 мл олії

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г яловичини
  • 300 г цибулі
  • 50 мл холодної води
  • 70 г свіжого сала
  • сіль та перець до смаку
  • зелень за бажанням

Для початку потрібно розчинити сіль в окропі. Потім у чисту миску висипати борошно і зробити невелику ямку в центрі. Додаємо олію і вливаємо окріп. Інгредієнти спочатку перемішуємо виделкою, щоб уникнути можливого опіку рук, а потім замішуємо тісто руками. Під час замісу не слід тривало вимішувати тісто – спочатку воно може виглядати неоднорідним, але це є нормою.

Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків
Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків

Після замісу, тісто слід обгорнути харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хвилин. Наступним етапом є приготування начинки з яловичого фаршу. Для цього м’ясо слід нарізати порційними шматками, цибулю очистити від лушпиння та нарізати великими частинами. Після цього обидва інгредієнти разом із салом потрібно перекрутити через м’ясорубку. У готову масу слід додати трохи води, спеції за смаком і ретельно перемішати.

Для формування чебуреків потрібно відщипнути невеликий шматочок тіста та добре присипати борошном і розкачати в максимально круглий пласт.

Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків
Кулінари поділились рецептом справжніх кримських чебуреків

У центр розкатаного тіста кладемо начинку. Далі, щоб заліпити начинку всередині, краї тіста защипуємо спочатку пальцями, а потім можна використати виделку або спеціальний ніж для додаткового закріплення. Потім сформовані чебуреки смажимо у великій кількості розігрітої олії, перевертаючи їх з обох боків до отримання золотистої скоринки. Після смаження готові чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку олії.

Нові статті

Схожі статті

Було 3 пропозиції руки та серця: 36-річний Дантес розповів, яким було знайомство з Дорофєєвою – це була доля

Володимир Дантес і Надя Дорофєєва пробули в шлюбі 7 років та їхня історія кохання почалась в досить неочікуваному місці, а саме в потязі - як все відбувалося?

52-річний Ектор Хіменес-Браво розповів про незаплановане поповнення в родині: “Це велика відповідальність”

Зірка "МастерШефу" Ектор Хіменес-Браво поділився радісною новиною. В його родині сталось чергове поповнення. Тепер в улюбленої собачки Лупіти зʼявився названий син.

В чорних окулярах і хвостиком на голові: у Мережі показали, який вигляд зараз має 51-річний Олег Винник

Олег Винник не звертає на хвилю хейту, яка на нього натрапила та продовжує жити щасливо - з'явилось нове фото співака в Інтернеті, де помітні деякі зміни в зовнішності.

Невістка народила третього онука: Михайло Поплавський похизувався продовженням роду Поплавських (Фото)

Співак і один із найвідоміших ректорів України Михайло Поплавський розповів про поповнення в родині. Улюблена невістка подарувала йому третього онука. Про це виконавець розповів Григорію Решетніку.