Вийде в 100 разів смачнішим, ніж магазинний: рецепт домашнього томатного соку на зиму за лічені хвилини

Обов'язково приготуйте його прямо зараз, вийде ну дуже смачно: рецепт домашнього томатного соку за лічені хвилини. Не лише економно, а й швидко.

Зазвичай магазинні соки не мають ідеального складу, і останнім часом до їх недоліків додалася ще й висока ціна. В результаті, приготування деяких видів соку вдома знову стає вигідним і практичним варіантом. Одним із таких напоїв є томатний сік, який можна приготувати на зиму власноруч.

Кулінари поділились рецептом томатного соку на зиму
Кулінари поділились рецептом томатного соку на зиму

Процес приготування томатного соку на зиму є досить простим, особливо коли використовується соковижималка. Для початку слід підготувати стиглі свіжі помідори. Овочі потрібно ретельно промити під холодною водою, а потім нарізати їх на шматочки, щоб зручніше було обробляти їх у соковижималці. Після цього, помідори пропускають через пристрій, щоб отримати сік.

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • чорний перець – щіпка

Для приготування томатного соку спочатку необхідно провести ретельну підготовку овочів. Всі стиглі помідори потрібно промити, перебрати та очистити. Після цього їх розрізають на частини. Для подрібнення овочів використовують блендер або м’ясорубку.

Отриману масу потрібно процідити, щоб видалити зайві частини, такі як насіння та шкірка. Для цього сік пропускаємо через дрібне сито або марлю. Далі, очищений сік переливаємо у каструлю і додаємо спеції за смаком. Щоб приготувати томатний сік на зиму, його слід варити на повільному вогні близько години.

Кулінари поділились рецептом томатного соку на зиму
Кулінари поділились рецептом томатного соку на зиму

Після цього гарячий сік розливаємо у заздалегідь стерилізовані банки. Кожну банку щільно закриваємо кришками і ставимо у гарячу воду на 20 хвилин для додаткової стерилізації. Після завершення стерилізації банки залишаємо до повного охолодження, після чого їх слід перенести у прохолодне місце для зберігання.

Нові статті

Схожі статті

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.

“Не планувала, чесно кажучи”: Могилевська вперше розповіла про те, як стала мамою двох дівчат – 13 і 4 роки

Наталія Могилевська нещодавно стала мамою двох дівчаток, але чи було це в її планах - співачка розкрила всі карти про всиновлення дітей. Подробиці.

Її життя змінилось на 360 градусів: куди зникла 35-річна зірка жіночого тріо Єва Бушміна – не в Україні

Єва Бушміна була впізнаваною артисткою своїх часів і під час участі у "Фабриці зірок" і під час перебування у жіночому гурті, але зараз все змінилось - чим займається співачка?