Апетитна і хрумка закуска під “100 грам”: простий рецепт маринованої капусти з буряком за 24 години

Приготувати пікантну та апетитну закуску із свіжої білокачанної капусти – легко та просто. Маринована пелюстка з буряком буде готова вже за 24 години. Спробуйте!

Підготовка до приготування маринованої пелюстки з буряком займе у вас лише 10 хвилин вільного часу. Маринація закуски відбувається протягом 24 годин, тому вже наступного дня капусту можна подавати до столу. За цей час вона встигне добре просолитися та залишиться при цьому соковитою і хрумкою.

Щоб приготувати мариновану капустку за цим рецептом – знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1.5 кг білокачанної капусти;
  • буряк: 1 штука;
  • 6 зубків часнику

Окремо знадобляться складові для приготування маринаду:

  • столовий оцет: 100 мл;
  • цукор: 4 ст. л.;
  • сіль: 2 ст. л.;
  • вода чиста: 1 літр;
  • лавровий лист: 1 штука;
  • перець горошком: 10 штук.

Далі “Один Факт” наводить покрокову інструкцію з приготування маринованої капусти з буряком

Як приготувати мариновану капусту з буряком: покроковий рецепт
Як приготувати мариновану капусту з буряком: покроковий рецепт

Крок № 1. Підготувати усі продукти. Капусту бажано брати пізніх, осінніх сортів. Вона більш соковита та солоденька. Оцет бажано брати столовий, 9%.

Крок № 2. Обірвати в капусти верхнє листя. Промити качан під проточною водою. Нарізати кусочками на крупні частини. Качан – вирізати та викинути. Кожен шматок капусти нарізати на квадрати з розміром однієї сторони 4-5 см.

Крок № 3. Буряк очистити від лушпиння. Нарізати тоненькими кружалками. Можна нарізати і брусочками – це не принципово. Адже буряк необхідний лише для кольору.

Крок № 4. Часник почистити. Кожен зубок нарізати пластинками. Якщо головка часнику молода – можна нарізати її цілою – теж пластинками. Кількість часнику можна регулювати за власним смаком.

Крок № 5. Взяти скляну або емальовану ємність. Всередину неї скласти шарами складові в наступній послідовності:

  • капуста;
  • буряк;
  • часник.

Наприклад, можна використати банку ємністю 1.5 літри. В неї вміщується 500 грамів білокачанної капусти.

Посуд з пластику або металу краще не обирати для маринування капусти. Адже під час контакту з кислотою з оцту може відбутись реакція окислення.

Крок № 6. Приготувати маринад. В каструлю влити чисту прохолодну воду. Додати сіль, цукор, закинути лавровий лист та перець горошком. Поставити каструлю на середній вогонь. Довести до кипіння. Проварити маринад протягом 5 хвилин, допоки цукор та сіль повністю не розчиняться. Зняти маринад з вогню. Додати норму оцту, заявлену в рецепті.

Крок № 6. Залити капусту в банці гарячим маринадом. Рідина повинна повністю накривати капусту. Якщо маринування відбувається в каструлі, то після залиття маринаду зверху на капусту ставлять тарілку і банку з водою (гніт). Банку зверху краще закрити кришкою.

Залишити в такому вигляді на столі до повного охолодження. Потім – прибрати у холодильник.

Рецепт маринованої капусти з буряком
Рецепт маринованої капусти з буряком

Через добу можна подавати мариновану капусту із буряком та оцтом до столу. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Позичила в бабусі: Інна Мірошниченко приголомшила зізнанням про своє дитинство – а тепер вона мама чотирьох

Блогерка та багатодітна матуся Інна Мірошниченко порівняла дитинство своїх доньок та синів із… своїм власним. Знаменитість пригадала, як в маленькому віці не мала змоги робити те, що їй заманеться.

Як приготувати ліниві вареники. Прості рецепти: солодкі і солоні ліниві вареники. Страва на будь-який смак

Ліниві вареники — це універсальна страва, яку можна легко адаптувати під свої смаки. Ви можете експериментувати з начинками, додавати спеції або подавати з різними соусами.

Дама з собачкою в шляпці: Леся Нікітюк із французьким шиком приготувала цибулевий суп – рецепт від Леді Ле

Леся Нікітюк образа підходящий образ для приготування обіду та поділилась з шанувальниками простим рецептом улюбленого цибулевого супу в рамках рекламної інтеграції.

20 років разом, 15 років одружені, троє дітей: Олександр Усик показав свою неймовірну дружину Катерину

Боксер Олександр Усик з пристрастю ставиться не лише до своєї справи, але й до родини. З нагоди 15-ї річниці він написав великий пост, присвячений своїй дружині.