Як приготувати печінкові котлети: не просто рецепт, а джерело вітамінів А і В, заліза та фолієвої кислоти

Печінкові котлети – справжній кулінарний шедевр, який люблять куштувати і діти, і дорослі. Наступний рецепт стане справжньою знахідкою для будь-якої господині. Спробуйте!

Печінкові котлетки за наступним рецептом готують із додаванням манної крупи. Досвідчені господині радять використовувати для страви яловичу печінку. Завдяки правильним пропорціям інгредієнтів котлети вийдуть мʼякі та ніжні.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування печінкових котлет:

  • 600 г яловичої печінки (можна замінити її індичою, курячою або свинячою);
  • солоне або свіже сальце: 150 г;
  • манна крупа: 4-5 столових ложок;
  • сіль: 1 ч. л.;
  • чорний мелений перець: 0.5 ч. л.;
  • 1 величенька головка ріпчастої цибулі;
  • олія рослинна – для смаження.

Як приготувати ніжні котлети з яловичої печінки? Покроковий рецепт

Крок № 1. Очистити печінку від плівки (якщо вона свиняча). Подрібнити шматочки печінки в блендері або на мʼясорубку. Потім подрібнити шматочок сала та додати до рідкої печінки.

Печінкові котлети: покроковий рецепт
Печінкові котлети: покроковий рецепт

Крок № 2. Посолити печінковий фарш. Додати чорний перець за смаком. Всипати манку, щоб суміш набула більшої густоти. Ретельно розмішати. Залишити на 30 хвилин, щоб вона настоювалася.

Крок № 3. Поки суміш настоюється – потрібно приготувати засмажку з цибулі. Для цього її обсмажують у невеликій кількості олії до золотистого кольору, а потім – додають до рідкого печінкового фаршу. Смажена цибуля зробить котлети з печінки більш соковитими та ароматними.

Смажать котлети з печінки на олії з двох сторін – по 3 хвилини. Вогонь під пательнею роблять помірний. Під час приготування пательню бажано накрити кришкою, щоб котлетки добре пропарилися.

До речі, печінкові котлети вийдуть набагато смачнішими, якщо під час обсмажування в рослинну олію додати шматочок вершкового масла. Зазначимо, що за цим рецептом котлети з печінки виходять пишними та товстенькими, а не пласкими оладками.

Печінкові котлети: покроковий рецепт
Печінкові котлети: покроковий рецепт

Скористайтесь цим рецептом, щоб приготувати котлети з рубаної курячої печінки. Головний інгредієнт потрібно порізати невеликими шматочками замість того, щоб її подрібнювати у блендері.

Нові статті

Схожі статті

Колишній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкрив секрет гуцульської кухні: авторський рецепт баноша

Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба знову підкорює Instagram своїми кулінарними шедеврами та пояснив, як правильно готувати банош.

Термінове звернення Катерини Осадчої: “Якщо не перейдете на українську, наступними будуть наші діти”

Українська телеведуча Катерина Осадча звернулася до своїх підписників через Instagram Stories із важливим закликом щодо мови спілкування з дітьми.

Копія мами, а зачіска – татусева: Віталій Козловський вперше показав обличчя 7-місячного сина Оскара

39-річний український співак Віталій Козловський наприкінці вересня вперше показав обличчя маленького синочка Оскара. На кого малюк схожий більше – на маму чи татуся?

Сенсація! Інна Білоконь, відома як мама Вєрки Сердючки, розповіла подробиці життя поза відомим образом

Відома акторка Інна Білоконь, яка вже багато років грає роль "мами" Вєрки Сердючки, нещодавно отримала новий статус у житті — вона стала бабусею.