У магазині такого точно не купите: як приготувати вівсяний кекс із ягодами за 20 хвилин. Час пішов!

Настала осінь, холодні вечори, і це ідеальний час для того, щоб приготувати смачну та ароматну випічку - рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами.

Приготування вівсяного кексу з ягодами – це чудовий спосіб створити смачну та корисну випічку, яка підійде для будь-якого прийому їжі і порадує ваших близьких. Цей десерт поєднує в собі простоту приготування та поживність вівсянки й свіжість ягід, що робить його вітамінним. Відмінною рисою кексу є його ніжна текстура та натуральний солодкий смак.

Інгредієнти:

  • ягоди – 200 г
  • пластівці вівсяні – 300 г
  • борошно пшеничне – 300 г
  • яйця курячі – 2 шт.
  • кефір – 250 мл
  • цукор – 150 г
  • цукор ванільний – 10 г
  • кориця мелена – 5 г
  • цукрова пудра – 40 г

Для приготування смачного кексу з ягодами спочатку слід ретельно підготувати інгредієнти. Ягоди потрібно промити, обсушити і змішати з невеликою кількістю борошна. Далі, у великій мисці рекомендується просіяти борошно, додаючи до нього вівсяні пластівці, розпушувач, ванільний цукор та корицю. Обов’язково просійте борошно, щоб кекс вийшов ще більш пухким і повітряним.

В окремій посудині необхідно збити яйця з цукром і кефіром. Після цього рідка суміш поєднується з сухими інгредієнтами, після чого до отриманої суміші обережно слід додати підготовлені ягоди. Важливо перемішувати все акуратно, щоб не пошкодити ягоди.

Кулінари дали рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами
Кулінари дали рецепт пухкого вівсяного кексу з ягодами

Коли тісто готове, потрібно змастити форму для кексу олією, щоб він не прилипав до стінок. Тісто викладаємо у форму. Далі форму ставимо у попередньо розігріту до 180°C духовку. Випікання триває 50-60 хвилин, поки не з’явиться рум’яна скоринка. Готовність можна перевірити, встромивши дерев’яну шпажку у середину: якщо вона буде сухою, кекс готовий.

Цей кекс з ягодами стане відмінним десертом для будь-якого дня, а простота приготування ще більше спокушає до того, щоб робити його набагато частіше та годувати свою родину нереальним смаколиком.

Нові статті

Схожі статті

+1 лайфхак у вашу скарбничку! Як вимити всі ваші вікна, щоб не залишити розводи на них – дієвий спосіб

Маєте постійну проблему щодо розводів на вікнах, хоч і помили їх? Ідеальний метод, який вирішить вашу проблему - як і чим саме потрібно вимивати скло.

Часниковий хлібчик вийде найсмачнішим: секрет від італійських кухарів для української пампушки

Італійський часниковий хліб – це простий рецепт класичної випічки із пікантним присмаком, часниковою олією та сиром пармезан. Ось що потрібно знати про його приготування в домашніх умовах.

Знайомство на роботі і пропозиція через 1.5 місяці: Христина Решетнік пригадала, як дружиною стала

Дружина ведучого телешоу "Холостяк" Григорія Решетніка пригадала той час, коли ще не була заміжня. Блогерка та багатодітна мама розповіла, якою була пропозиція руки та серця від коханого Григорія.

Щасливій історії настав кінець: що стало останньою крапкою у шлюбі Соломії Вітвіцької з Владом Кочатковим

Наразі Соломія Вітвіцька зустрічається з Олексієм Ситайло, який захищає Україну, але до нього у телеведучої 1+1 був шлюб із режисером Владом Кочатковим, який тривав 8 років - чому розлучились?