Способи, які змусять заміокулькас випустити багато нових стебел і листочків: буде рости вдвічі пишніше

Заміокулькас – багаторічна рослина, з бульбоподібними кореневищами і темно-зеленими листями, зовні схожими на пірʼя. Розповідаємо, які тонкощі потрібно знати для того, аби рослина гарно розвивалася.

Заміокулькас – рослина, яка зазвичай не потребує особливого догляду. Однак для успішного розвитку, прискорення вегетації та збільшення кількості гілочок на кущику слід знати деякі тонкощі і способи. Пропонуємо їх до вашої уваги.

Обрізка заміокулькаса

Правильна та вчасна обрізка придасть рослині привабливого вигляду, а ще – прискорить її зростання. Завдяки їй скоріше розвиватимуться нові гілки.

Перед обрізкою заміокулькаса варто видалити з кущів усі сухі та пошкоджені частини. Гілочки, що ростуть занадто повільно – теж потрібно видалити. Обрізають на цій рослині і гілки, які тягнуться у небажаному напрямку.

Обрізають заміокулькас за допомогою гострого леза. Попередньо його варто обробити спиртом. Далі зрізи підсушують та обробляють активованим вугіллям.

Найкращий час для обрізки будь-яких рослин і в тому числі заміокулькасів – весна чи літо. В ці періоди рослина легше перенесе обрізку, оскільки знаходиться не в стадії спокою, а в стані активного розвитку.

Під час видалення стебел біля поверхні ґрунту бажано залишати невеличкі пеньки – щоб не пошкодити кореневу систему.

Правильний вибір горщика

Квітникарі розповіли, як правильно доглядати за заміокулькасом
Квітникарі розповіли, як правильно доглядати за заміокулькасом

Іноді заміокулькас припиняє рости через те, що для нього був обраний горщик не підходящого розміру. Якщо він занадто великий – потрібно пересадити його в більш маленьку ємність. До того ж бульби заміокулькаса не потрібно занадто сильно заглиблювати. Їх варто лише трохи присипати землею.

Перевірка стану бульб та коріння

Якщо бульби заміокулькаса зморщені, а інші підгнили то від таких ділянок потрібно позбавитись. Зрізи варто обробити активованим вугіллям.

Правила догляду за заміокулькасом
Правила догляду за заміокулькасом

Якщо причину поганого зростання заміокулькаса визначити складно – слід полити рослину в горщику гарячою водою. Температура рідини повинна бути такою, щоб можна було втримати руку.

Гаряча вода стане для культури стресовим фактором і невдовзі вона дасть нові пагони.

Нові статті

Схожі статті

Колишній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкрив секрет гуцульської кухні: авторський рецепт баноша

Колишній міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба знову підкорює Instagram своїми кулінарними шедеврами та пояснив, як правильно готувати банош.

Термінове звернення Катерини Осадчої: “Якщо не перейдете на українську, наступними будуть наші діти”

Українська телеведуча Катерина Осадча звернулася до своїх підписників через Instagram Stories із важливим закликом щодо мови спілкування з дітьми.

Копія мами, а зачіска – татусева: Віталій Козловський вперше показав обличчя 7-місячного сина Оскара

39-річний український співак Віталій Козловський наприкінці вересня вперше показав обличчя маленького синочка Оскара. На кого малюк схожий більше – на маму чи татуся?

Сенсація! Інна Білоконь, відома як мама Вєрки Сердючки, розповіла подробиці життя поза відомим образом

Відома акторка Інна Білоконь, яка вже багато років грає роль "мами" Вєрки Сердючки, нещодавно отримала новий статус у житті — вона стала бабусею.