Місячний календар пересадки кімнатних рослин: сприятливі та несприятливі дні для квітів у жовтні 2024

В жовтні 2024 року догляд за кімнатними рослинами дещо змінюється. Зокрема, поливати рослини потрібно рідше. "Один Факт" розповість, які дні в жовтні підходять для робіт в домашньому квітнику.

Догляд за кімнатними квітами в жовтні має певні особливості. Зокрема, рослини потребують менше поливів, аніж влітку. Водночас, змінюються і правила та препарати для підживлення. Місячний календар на жовтень 2024 року надасть квітникарям поради щодо того, які дні є найбільш сприятливими для пересаджування кімнатних квітів, а також – для їх поливу та висаджування на постійне місце.

Несприятливі дні для пересадки кімнатних квітів: поради Місячного календарю на жовтень 2024 року

Найкращі дні в жовтні 2024 року для пересадки кімнатних квітів
Найкращі дні в жовтні 2024 року для пересадки кімнатних квітів

В кожному місяці згідно із порадами Місячного календарю – існують певні погані дні, коли роботи із будь-якими рослинами краще взагалі не починати. В жовтні 2024 року це ось такі дати: 1, 2, 3 та 17 жовтня 2024.

В цей час рослини і в тому числі – кімнатні квіти, особливо вразливі. Тому їх краще не турбувати. В кожному календарному місяці такі несприятливі дні існують. Це один день на Повню та ще 3 дні Молодика.

Місячний календар 2024: сприятливі дати для пересадки декоративних рослин

В жовтні 2024 року кімнатні квіти можна пересаджувати та поливати. Але для цього варто підібрати правильну дату.

7 і 8 жовтня

Місяць знаходиться у висхідній фазі та знаку Стрільця. Дозволено укорінювати живці, проводити обробку проти паразитів.

Пересаджувати квіти не варто. Також слід відмовитись від замочування насіння.

9, 10 та 11 жовтня

Три дні, які ідеально підходять для пересадки кімнатних квітів. Квітникарі можуть обрізати пагони, замочити насіння, прищипнути пагони в декоративних кімнатних рослинах. Водночас коріння рослин стає вразливим та його краще не чіпати взагалі.

12 і 13 жовтня

В ці дні варто обробити декоративні квіти від шкідників. Період чудово підходить для розпушування землі в горщиках. Пересадкою квітів в цей період краще не займатися.
Не рекомендовано замочувати насіння та проводити живцювання.

14 і 15 жовтня

Зростаючий Місяць в Рибах сприятиме висадці багаторічних та декоративних квітів, їх пересадці, укоріненню живців, помірному підживленню та поливу.
Водночас за Місячним календарем не слід проводити обприскування від шкідників.

16 жовтня

Висхідний Місяць в Овні створює сприятливі умови для протипаразитарної обробки та розпушування сухого ґрунту. А ось пересадку квітів у горщиках краще відкласти на більш сприятливий період.

18 і 19 жовтня

Спадний місяць в знаку Тільця підходить для посадки квітів у горщиках. Квіточки можна поливати та підживлювати. В ці дні замочують насіння на посадку, обрізають та прищипують пагони.

20 і 21 жовтня

Чудові дні для посадки ампельних та вʼюнких квітів, обробки рослин проти шкідників, прищипування пагонів.

22 і 23 жовтня

Найкращі дні в жовтні 2024 року для пересадки кімнатних квітів
Найкращі дні в жовтні 2024 року для пересадки кімнатних квітів

Місяць в ці дні знаходиться у спадній фазі та знаку Раку. Дні чудово підходять для пересадки, посадки декоративних квітів, поливу та внесення добрив.

24, 25 та 26 жовтня

Спадний Місяць знаходиться в знаку зодіаку Лев. В ці три дні розпушують землю в квітникових горщиках, проводять обробку рослин від шкідників.

27 і 28 жовтня

Місяць знаходиться в спадній фазі в знаку Лева. Дні сприятливі для боротьби зі шкідниками, поливу, внесення добрив, розпушування землі, укорінення живців. Також можна висаджувати ампельні, цибулинні та вʼюнкі квіти.

29, 30 та 31 жовтня

Спадний Місяць в знаку зодіаку Водолія. Чудово укоріняться живці, можна вносити добрива в землю під квіточками, поливати їх. Можете прищипнути пагони та провести сезонну обрізку. Можна пересадити або посадити кімнатні квіти.

Нові статті

Схожі статті

Більше ні для кого не секрет: хто ж той щасливчик, серце якого вкрала Леся Нікітюк – у Мережі є фото обличчя

Леся Нікітюк хоч і не показує обличчя свого нового коханого, але її фанати вже давно знають, ким він є насправді - як виглядає вже не загадковий бойфренд телеведучої?

Суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво розповів, скільки залишилось днів до Нового року: 2025 вже скоро

Поки над Україною кружляє різнокольоровим листям пані Осінь, колумбійський ресторатор Ектор Хіменес-Браво принарядився в костюм діда Мороза і нагадав, що невдовзі настане Новий рік.

Чоловіки, які завоювали прихильність Полякової: вінницький бізнесмен, фітнес-тренер, кухар і мільйонер Вадим

Оля Полякова вже 20 років у шлюбі з бізнесменом Вадимом Буряковський, який значно старший за неї, але що було до її заміжжя - з ким співачка крутила роман?

Не холостячка, як думають всі: як виглядає чоловік зірки 1+1 Нелі Шовкопляс – він у неї давно (ФОТО)

Нелі Шовкопляс приписують романтичні стосунки з Єгором Гордєєвим, а насправді вона вже давно щаслива дружина і мама двох двійнят - хто цей щасливчик?