Другий вікенд прокату “Люксембург, Люксембург” перевершив збори першого: унікальний випадок у кіноіндустрії

Другий тиждень прокату комедії Антоніо Лукіча "Люксембург, Люксембург" зібрав майже на 1 млн. гривень більше, ніж перший. Подібне трапляється доволі рідко у сфері кінобізнесу.

Щойно “Люксембург, Люксембург” вийшов у прокат 13 квітня, як збори сягнули 14 млн гривень. Причому другий вікенд виявився набагато продуктивнішим за перший. Переглянути свіжу стрічку в кінотеатрах зголосилися майже 100 тисяч осіб. Це друге місце за успіхом серед українських фільмів після 24 лютого 2023 року.

Зазвичай свого піка збори сягають у перші вихідні після прем’єри. А вже на другий вікенд вони зазвичай знижуються на 30-40%. Стрічка від автора “Моїх думок тихих” зламала цю стійку традицію. Подібний успіх дозволить тріо, що складається з Антоніо та продюсерів Володимира Яценка й Анни Соболевської, продовжити знімати якісне ігрове кіно.

На Венеційському фестивалі українську стрічку представили режисер і брати-близнюки

На головні ролі режисер запросив реп-виконавців Раміла та Аміла Насірових. Хлопці грають у гурті “Курган і Agregat”. Стрічці вдалося втрапити в п’ятірку українських фільмів 2022, що отримали міжнародну підтримку промоції. Держкіно також підтримало вихід комедії, виділивши 20 мільйонів гривень.

Кошторис фільму склав 28,5 млн гривень, хоча попередньо заявлявся як 42 мільйони. Знімання проводилися в Лубнах, Києві й, звісно ж, у самому Люксембурзі. На все про все пішло 54 дні. Торік восени стрічка брала участь у конкурсній програмі Венеційського кінофестивалю.

Кадр із фільму Люксембург, Люксембург

За сюжетом брати-близнюки їдуть до Люксембургу, щоб відвідати хворого татка. З родичем вони давно не спілкувалися, але мають попрощатися. У пам’яті братів чоловік був крутим мачо. Що сталося з людиною за довгі роки зникнення? Події трагікомічної стрічки розвиваються у 1998 році. Подорож близнят до батька, який покинув їх ще у дитинстві, пов’язана з чималою кількістю пригод.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?