Одеський кінофестиваль перекочував до іншого міста: як Чернівці готуються приймати поважних гостей

Торік Одеському фестивалю довелося переїхати за кордон. 2023-го було вирішено повернутися в Україну. Задля забезпечення безпеки гостей переважна більшість подій 14-го ОМКФ відбуватиметься в Чернівцях.

Режисери, які зняли стрічки у 2022-2023 роках, можуть подавати заявки на конкурсну програму Одеського кінофестивалю. От тільки повномасштабне вторгнення внесло свої корективи в організаційні моменти проведення свята кіно. З 19 по 26 серпня основна програма фестивалю відбуватиметься в Чернівцях.

 

Кінофестиваль переїхав з Одеси до Чернівців

У центрі Івана Миколайчука пройдуть покази конкурсних стрічок. Але й одесити не залишаться без свого шматочка свята – тут покажуть ретроспективні й спеціальні програми.

Організатори чекають заявок на конкурс, які можна подавати онлайн до 1 червня. Далі за роботу візьметься міжнародна комісія, яка й представить остаточний список фільмів-учасників з-поміж європейських стрічок. Жанри не обмежено. Спробувати свої сили можуть автори ігрових, неігрових, анімаційних і навіть експериментальних робіт. Головне, щоб фільм був повнометражним.

Як готуються Чернівці

Для обласного центру це видатна подія. Зазвичай улітку тут проходить кінофестиваль “Миколайчук OPEN”. Тепер додасться ще один, тож у кіноцентрі буде гаряче.

Червоної доріжки цьогоріч не буде

Реалії сьогодення внесуть певні корективи у проведення ОМКФ. На червону доріжку гості можуть розраховувати виключно в разі нашої перемоги над ворогом. Левова частина всіх заходів, включно з відкриттям, закриттям й зустрічами з зірками відбуватиметься саме тут.

Окрім кіноцентру буде залучений і кінотеатр “Чернівці”. Окремі заходи проходитимуть в межах Чернівецького національного університету.

Частина зібраних коштів піде на потреби ЗСУ, адже саме завдяки нашим захисникам стало можливим проведення міжнародного заходу такого масштабу. Чернівці входять до числа найбезпечніших місць в Україні.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.