Окрім музики Кузьма Скрябін займався письменництвом: встиг за життя видати 3 власні книги

17 серпня Кузьма Скрябін мав би відзначати 55-річний ювілей. На жаль, музикант не дожив до цієї круглої дати. Його життя обірвалося у жахливій ДТП під час ожеледиці 2 лютого 2015 року.

17 серпня Кузьма Скрябін мав би відзначати 55-річний ювілей. На жаль, музикант не дожив до цієї круглої дати. Його життя обірвалося у жахливій ДТП під час ожеледиці 2 лютого 2015 року.

Мільйони фанатів пам’ятають лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка за чудовими піснями, які він складав і виконував сам. Насправді чоловік проявляв таланти й в інших творчих сферах – писав і видавав книжки.

“Я, “Побєда” і Берлін”

У цій повісті Кузьма з притаманним йому почуттям гумору розповідає, як вони з товаришем Бардом наважилися на подорож до самої Німеччини на старенькій пошарпаній “Побєді”, і що з цієї авантюри в підсумку вийшло.

Повість Кузьми екранізували

Автор описує події дуже реалістично, тож іноді під час читання починає нудити від сцен із блювотиною чи виділеннями з носа. Та все ж читво вийшло доволі веселим. Товариші весь час втрапляють у кумедні ситуації та знаходять вихід навіть із безвихідних положень.

“Місто, в якому не ходять гроші”

Тут уже є місце фантастиці та жаху на кшталт історій Стівена Кінга. Аліса скористалася квитком на потяг, який їй підкинули, й опинилася в дивному місті, звідки немає вороття. Люди тут живуть дивакуваті, їхні вчинки не піддаються жодній логіці.

Кадр із фільму Місто, в якому не ходять гроші

Дівчина весь час перебуває у стані шоку і не може знайти союзників. Здається, ще трохи, й вона збожеволіє. 2018 року твір Скрябіна було екранізовано, але авторам не вдалося показати наочно весь жах й абсурдність, які описано в книзі. Стрічка вийшла світлою і зовсім не страшною.

“Я, Паштєт і Армія”

Обкладинка книги Я, Паштєт і Армія

З усіх трьох повістей ця, напевно, найвеселіша. Кузьма згадує роки служби разом із Паштєтом, безглуздість армійських порядків і намагання уникнути муштри, перебуваючи в медсанбаті. Звісно, не обійшлося без самоволок у місцевий клуб і навіть таємної далекої поїздки на концерт до Ленінграда.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?