Фільм “Стоп-Земля” про підліткові проблеми ще не вийшов у прокат: натомість зібрав купу нагород

Фільм "Стоп-Земля" назвали найкращою українською стрічкою року. Режисерка і сценаристка Катерина Горностай показала життя підлітків без прикрас та зайвого бруду.

У широкий прокат підліткова драма поки не вийшла. “Стоп-Земля” подорожує різноманітними кінофестивалями як в Україні, так і за її межами. Одесити відзначили фільм Гран-прі та “Золотим Дюком” серед інших молодіжних картин, берлінці вручили “Кришталевого ведмедя”. А “Кіноколо” взагалі виділило за історію про київських школярів відразу 5 нагород – за кращий повномасштабний фільм, дебют, режисуру, сценарій та жіночу роль.

Фільм про дорослішання підлітків

“Стоп-Земля” – це така гра, в якій діти граються на дитячому майданчику. Ведучий заплющує очі, намагається зловити когось із гравців і впізнати. Підлітки галасують, намагаючись збити його з пантелику. В процесі гри той, в кого заплющені очі, набиває купу ґуль та синців, наштовхуючись на перешкоди у вигляді гірок та драбинок.

Фільм здобув чимало нагород

Подібна метафора чудово передає кризу 16-річного віку. Підлітки у цей час переживають муки першого кохання і вибору свого шляху в житті. Пошук друзів супроводжується злетами й зрадами. Процес характеризується набиттям шишок та появою хибних орієнтирів. Головна задача – зберегти натхнення до гри.

У центрі сюжету Маша, що закохана в однокласника Сашу, який про це нічого не знає. Дівчина дружить з Яною та Сєнею. Усім гуртом вони готуються до випускного балу. Разом з іншими однолітками вони займаються звичними підлітковими справами – пробують курити, вживають марихуану, нецензурно лаються, сваряться з батьками, спілкуються у соцмережах, дорослішають у статевому плані.

При всьому цьому вони залишаються нормальними дітьми без особливих крайнощів, якими рясніють інші стрічки, зняті останнім часом.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?